van der Horst

Belgian F4: Zolder: Vince Peeters domineert de openingsronde

Vince Peeters
Vince Peeters
De kop is er af voor het Belgian F4 Championship! Op het virtuele Circuit Zolder werd de eerste race afgewerkt en het was Vince Peeters die de manche domineerde. De Limburger was al enorm sterk tijdens de heat race, en trok deze lijn door naar de feature race. Aan de meet had Peeters een riante voorsprong op Erind Baba en Lucas Taelman maakte het podium volledig. Dat terwijl Mathieu Molle de eerste winnaar was in de Am-klasse.
  • Powercars
Erind Baba
Erind Baba
De kwalificaties verliepen goed voor Baba en Peeters. Zij mochten vanaf pole vertrekken in hun respectievelijke heats. Baba kon eigenlijk profiteren van een stevig gevecht om de tweede plaats om een gat te slaan op de rest. Daarachter waren het Kenny Herremans, Florent Guillaume en Renzo Uylenbroeck die het uitvochten om die tweede plek, waarbij uiteindelijk Guillaume de bovenhand kon nemen. Ook hij kon een kloof slaan op de rest en zette de achtervolging in door ronde na ronde de snelste chrono achter zijn naam te zetten. Inhalen lukte evenwel niet en Baba mocht met de heatwinst gaan lopen, voor Guillaume en Uylenbroeck, die ook Herremans achter zich kon laten.

Start 2024 Belgian F4 Championship Zolder
Start 2024 Belgian F4 Championship Zolder
Tijdens de tweede heat stond er geen maat op Peeters. De Limburger reed weg van de rest en men zag hem niet meer terug. Vooral het feit dat hij als eerste onder de 1:28 kon duiken, is een teken dat hij hier komt om te winnen. De eerstvolgende was Lucas Taelman, al moest die bijna acht seconden toegeven op de winnaar. Jiri Crispeyn kon ook zonder problemen de derde plaats claimen. Hiermee waren ook de startgrids voor de laatste twee wedstrijden van de avond gekend. Al kwam er een kink in de kabel.

Lucas Taelman
Lucas Taelman
Onverwacht kregen we geen consolation race, waardoor de feature wedstrijd ineens naar voor werd getrokken. Ook daar duurde het niet lang alvorens Peeters de leiding nam en wegreed. Daarachter kende vele heren toch wat moeite. Zo verloren we Uylenbroeck na een crash, en ook Guillaume viel weg van de voorgrond na een drive through penalty. Ook Baba bleef niet zonder kleerscheuren, maar kon zich wel herpakken om toch terug op te klimmen, terwijl daarachter Taelman een solide race reed naar de derde plek. Herremans en Benjamin de Paepe vervolledigden de top vijf.

Mathieu Molle
Mathieu Molle
Drie rijders van de Am-klasse konden doorstoten naar de feature race, en elke piloot mocht van de leiding proeven. Mathieu Molle was de eerste die deze kans kreeg, maar ook hij moest een drive through afwerken en aan een inhaalrace beginnen. Hierdoor kreeg Arnaud Delince zijn kans vooraan, maar ook hij moest een passage door de pits maken. Daardoor kreeg Jonas Roels zijn kans om met de winst in de klasse te gaan lopen, maar ondertussen wist Molle zijn eerdere fout recht te zetten. De piloot van Auriga Racing kon voorbij Roels glippen en mocht zich zo uitroepen tot de eerste winnaar van de Am-klasse, voor Roels en Delince.

Hiermee zit de eerste manche erop. Hoewel we onverwacht een wedstrijd minder hebben gekregen, konden we toch wel genieten van de verschillende gevechten om de plekken bovenaan het klassement.Peeters heeft zich na deze avond ontpopt tot favoriet nummer één voor de titel. Het seizoen telt nog vijf afspraken, waarbij de volgende verreden wordt op een piste waar kwalificatie zeer belangrijk zal zijn, namelijk Oulton Park. Deze race wordt binnen twee weken verreden.

Foto's: Simon HeckDit artikel werd gepubliceerd door Thomas Smets in Simracing op woensdag 24 april 2024.
  • Prospeed Competition

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons