van der Horst

Zolder: winst voor Maarten Kerfs en Ben Thaens

Ben Thaens
Ben Thaens
Volgende week gaat de Belcar Skylimit Sprint Cup van start, maar gisteren was het al de beurt aan de virtuele versie van het kampioenschap om een eerste race af te werken. Op Circuit Zolder kregen de rijders twee races van 25 minuten voorgeschoteld en het waren Maarten Kerfs en Ben Thaens die in hun Audi RS3 LMS met de overwinningen gingen lopen in klasse 4.
Nochtans was het Anton Dupan die vanaf pole mocht starten. De West-Vlaming kon in de openingsfase van de wedstrijd de leiding behouden, maar een tik van Ben Thaens in de Boutsen-chicane zorgde ervoor dat de wagen omhoog gekatapulteerd werd en Dupan zowel Thaens als Maarten Kerfs zag voorbijrijden. Ook voor het podium kwam de Flemish Simsports-racer tekort en moest tevreden zijn met een vierde plaats: Thaens leek op weg naar winst met drie seconden voorsprong aan de meet op Maarten Kerfs, maar kreeg door die aanrijding met Dupan een tijdstraf van vijf seconden toegediend, waardoor Kerfs over de Limburger sprong, maar uiteindelijk nog net voor Thomas Leysen bleef.

Casper De Kort
Casper De Kort
In Klasse 3 was de winst voor Casper de Kort, die kon profiteren van een TCR die terugviel om wat meer afstand te nemen op Dries Rohaert en Jorden Heyse, waarmee de Kort in zijn Mazda MX-5 Cup naar zijn eerste winst reed. Jimmy De Plecker reed aan de leiding in klasse 2, maar een aanrijding met twee Mazda's zorgde ervoor dat hij met zijn VW Jetta TDI snel zijn winstkansen moest opbergen. Hierdoor kreeg Milan Feytons een vrijgeleide naar winst, voor Yves Frederickx.

Ook race 2 werd een kolfje naar de hand van Ben Thaens. De Limburger mocht doordat, ondanks zijn penalty, hij in race 1 als eerste aantikte vanaf de pole starten en reed van start tot finish op de koppositie. Achter hem daarentegen was er heel wat animo, waarbij Thomas Leysen en Anton Dupan al snel van de voorgrond verdwenen. Dat was niet het geval voor Maarten Kerfs, al kon hij wederom geen vuist maken tegen Thaens. Ondertussen kon Jurgen Knockaert zich naar de derde plek knokken.

Milan Feytons
Milan Feytons
Bij de Mazda's kreeg Jorden Heyse zijn kans om te ontsnappen, nadat zowel de Kort en Rohaert al vroeg vooraan waren weggevallen. Heyse hield het ook met brio vol en bleef Ronald Vanuytrecht voor. De Kort kon ondanks schade toch nog de derde plek vasthouden. Bij de Jetta's TDI ging Milan Feytons eveneens met een tweede winst lopen, voor Jimmy de Plecker en Yves Frederickx.

Net als voor de Virtual Belcar is het nu even uitblazen tot 28 mei, wanneer voor de Skylimit Sprint Cup eveneens Spa-Francorchamps op het menu staat.

Foto's: Belcar Skylimit Virtual Sprint CupSchrijf u in voor de Autosport.be nieuwsbrief!

Dit artikel werd gepubliceerd door Thomas Smets in Belcar Endurance op zaterdag 1 mei 2021.
  • Dreamdrive

Copyright 2000-2021 Autosport.be - Contacteer ons