van der Horst

Zolder: Wittmann pakt de zege voor BMW

Marco Wittmann - BMW
Marco Wittmann - BMW
Marco Wittmann deed vandaag wat Kelvin van der Linde hem gisteren voordeed: starten vanaf de pole positie en de wedstrijd winnen. De Duitser haalde het nipt van de Mercedessen van Lucas Auer en Maxi Götz. Auer kreeg echter na de finish nog een penalty waardoor hij terugzakte naar P5. Liam Lawson (Ferrari) overleefde gisteren de openingsronde niet maar scoorde vandaag met een derde plaats wederom belangrijke punten voor het kampioenschap. Nico Müller was met P4 de best geklasseerde Audi-rijder.
Start DTM Zolder Race 2
Start DTM Zolder Race 2
De start verliep opnieuw niet vlekkeloos, Vincent Abril kreeg een tik mee en spinde in de grindbak van de Eerste Linkse. Hij kon nog verder rijden maar zette even later zijn Mercedes aan de kant, reden voor de wedstrijdleiding om de safety car de baan op te sturen. Wittmann behield zowel bij de start als de herstart de leiding en reed onbedreigd naar de zege op een circuit waar inhalen erg moeilijk is. Esteban Muth (Lamborghini) kon zich mooi terugvechten van vijftiende op de grid naar P9, net achter de broers Sheldon (P7) en Kelvin (P8) van der Linde.

Foto's: Arne SimonsSchrijf u in voor de Autosport.be nieuwsbrief!

Dit artikel werd gepubliceerd door Arne Simons in Deutsche Tourenwagen Masters op zondag 8 augustus 2021 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting Zolder DTM.
  • Hamofa Performance

Copyright 2000-2021 Autosport.be - Contacteer ons