van der Horst

Zolder: WRT Audi overleeft startcrash en wint kwalificatierace

Team WRT - Audi R8 LMS
Team WRT - Audi R8 LMS
Robin Frijns en Stuart Leonard hebben deze namiddag in hun WRT Audi de kwalificatierace gewonnen van de Blancpain GT Sprint Cup in Zolder. Een crash bij de start zorgde vooraan meteen voor enkele opgaves waardoor het een strijd werd tussen Audi en Mercedes voor de zege. Beide merken maakten uiteindelijk de volledige top zes uit, Meadows en Marciello werden tweede in de AKKA ASP Mercedes, voor de tweede WRT Audi van Stevens en Winkelhock.
Start Qualificatie Race
Start Qualificatie Race
Bij de start vielen er meteen op het rechte stuk al brokken. De ISR Audi #74 van Frank Stippler zat tussen de GRT Lamborghini #63 van Mirko Bortolotti en de Strakka McLaren #43 van Côme Lédogar, er was niet genoeg plaats en de Lamborghini werd na een licht contact met de Audi hard de pitmuur in gekatapulteerd. Ook de McLaren moest na dat manoeuvre met schade de strijd in de eerste linkse staken terwijl de beschadigde Audi richting pitbox ging. De safety car kwam dus een luttele minuut na het doven van de lichten al de baan op.

Mercedes AMG Team HTP Motors - Mercedes
Mercedes AMG Team HTP Motors - Mercedes
Door dat incident bleef de top drie ongewijzigd maar konden veel andere wagens opschuiven. Na de herstart zagen we achter Frijns (Audi #17), Watson (McLaren #59) en Marciello (Mercedes #90) dus Maxi Buhk (Mercedes #84) al, gevolgd door drie Audi's. Salaquarda ging in het ISR exemplaar (#75) de WRT bolides van Stevens (#2) en Schothorst (#3) vooraf. Onze Noorderbuur kwam echter kort daarna in de problemen en ook Watson zakte weg na een drive-through wegens het niet correct oplijnen bij de start.

Strakka Racing - McLaren
Strakka Racing - McLaren
De verplichte pitstop veranderde vooraan niet zoveel. De Audi van WRT (#17) bleef aan de leiding voor de Mercedessen van AKKA ASP (#90) en HTP (#84). WRT was wel iets sneller tijdens de stop waardoor de nummer 2 naar buiten kwam voor de ISR Audi #75. Ook de #1 van WRT maakte veel progressie, Enzo Ide kon de Audi tijdens zijn stint handhaven op de zevende plek. Kort voor het einde werd dat zelfs een zesde plaats na een drive-through voor de HTP Mercedes #84 op de derde plek. Bij de pitstop was één monteur nog nipt met een voet over de witte lijn bij het wegrijden en daardoor diende Franck Perera binnen te komen om de penalty uit te voeren.

Dries Vanthoor en Marcel Fässler tikten als 13e aan, Maxime Soulet en Andy Soucek (Bentley #8) twee plaatsen verder op de 15e stek.

Foto: Marnik MouchaersSchrijf u in voor de Autosport.be nieuwsbrief!

Dit artikel werd gepubliceerd door Arne Simons in Blancpain GT Sprint op zaterdag 3 juni 2017 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting New Race Festival.
  • MF Racing

Copyright 2000-2021 Autosport.be - Contacteer ons