van der Horst

Zolder XL Race weekend: Max Aschoff ongenaakbaar in de DMV GTC

Edeka Racing Aschoff - Ginetta LMP3
Edeka Racing Aschoff - Ginetta LMP3
De Duitse DMV GTC serie bracht enkele mooie GT3 wagens naar Circuit Zolder. Gerenommeerde teams zoals HTP Motorsport Mercedes en Land Motorsport Audi verschenen er bovendien aan de start. Toch werden de GT3 wagens tweemaal geklopt door de Ginetta LMP3 van Max Aschoff.
HCB-Rutronik Racing - Audi R8 LMS GT3
HCB-Rutronik Racing - Audi R8 LMS GT3
Max Aschoff toonde zich ook al de snelste in de eerste kwalificatiesessie maar moest in de tweede sessie Carrie Schreiner (HCB-Rutronik Racing Audi R8 LMS GT3) voor zich dulden. In de eerste race reed Aschoff na 20 ronden als eerste over de finish, hij had meer dan drie seconden voorsprong op Ronny C'Rock (Land Motorsport Audi R8 LMS GT3) en negen seconden op Kenneth Heyer (Team équipe vitesse Mercedes AMG GT3).

Highspeed Racing - VW Golf GTi TCR
Highspeed Racing - VW Golf GTi TCR
Ook de tweede race voor de DMV GTC serie werd gewonnen door de zwarte Ginetta. Ditmaal ging Aschoff vooraf aan Carrie Schreiner en Ronny C'Rock. Aan de DMV GTC mogen naast GT3 ook Cup wagens, GT4 en TCR bolides deelnemen en zo zagen we op Zolder ook nog naast enkele Porsche Cup’s, een Audi R8 LMS GT4, een VW Golf TCR, een Audi RS 3 LMS TCR en een BMW M235i Racing in actie komen.

HTP Motorsport - Mercedes AMG GT3
HTP Motorsport - Mercedes AMG GT3
Op vrijdag was er nog een 60 minuten durende endurance race voor de Dunlop 60 Cup waar dezelfde wagens als aan de DMV GTC deelnamen. Deze wedstrijd werd gewonnen door het duo Indy Dontje/Russel Ward aan het stuur van een Mercedes AMG GT3 van HTP Motorsport. De tweede plaats ging naar de HCB-Rutronik Racing Audi R8 LMS GT3 van Carrie Schreiner en Kevin Arnold. Max Aschoff pakte de derde plaats voor Tulpe/Plentz (HCB-Rutronik Racing Audi R8 LMS GT3) en Hey/Hörr (Schütz Motorsport Porsche 991 GT3 R).

Foto's: Niels Vaeck
 Schrijf u in voor de Autosport.be nieuwsbrief!

Dit artikel werd gepubliceerd door Niels Vaeck in Circuit Internationaal op zaterdag 1 september 2018 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting Motorsport XL Race weekend.
  • STX Motorhomes

Copyright 2000-2021 Autosport.be - Contacteer ons