Zolder XL Race weekend: Twee zeges voor Koen de Wit in STWC serie

Koen De Wit - BMW M4 GT4
In het kader van het Motorsport XL Race Weekend dit weekend te Zolder werd ook de vierde van vijf manches voor de Super ToerWagen Cup verreden. Dit Nederlandse kampioenschap wordt bevolkt door een resem BMW’s van alle modellen maar herbergt ook enkele GT wagens. Voor de Zolderse manche daagde met Koen de Wit een Belg op, hij bestuurde zijn BMW M4 GT4 waarmee hij normaliter in het Belcar Endurance kampioenschap aantreedt. De Wit won prompt beide wedstrijden.
Henk Thuis - Pumaxs
In de kwalificaties was er geen kruid gewassen tegen Henk thuis en zijn snelle Pumaxs die de pole reed voor beide wedstrijden. Koen de Wit reed de tweede tijd in de eerste kwalificatie maar moest in de tweede sessie die de grid voor de wedstrijd op zaterdag bepaalde naast Thuis ook nog de Porsche 997 Cup van Henrik Hoeffner voor laten. Bij de start van de vrijdagrace kwam de Wit traag op gang en zakte voor de eerste linkse nog af naar plaats drie. Onze landgenoot zette de achtervolging in wanneer Thuis al na zeven ronden in het opgavenpark verdween schoof de Wit resoluut op naar de koppositie om die niet meer af te staan. Hij won voor Henrik Hoeffner en Jan Visser (BMW 135i).

De tweede race kende een gelijklopend verloop, ook nu was de Pumaxs van Thuis veruit de snelste bolide op de piste maar alweer haalde de Nederlander de finish niet. Koen de Wit won opnieuw en ook de rest van het podium was identiek aan dat van de dag ervoor.

John Svensson - Van Diemen JL12 Formule Ford
Er kwamen dit weekend nog Belgen in actie, in de AvD Histo Race Cup, een serie voor Formule Ford en Formule Opel Lotus wagens, won John Svensson (Van Diemen JL12 F Ford) zijn klasse op vrijdag en werd tweede in de klasse B een dag later. Op zaterdag was het onze landgenoot Georges Tomsen die de klasse B won. In de HMR Historic Monoposto Racing eindigde Cédric Baeten (Royale RP24) elfde en was daarmee beste Formule Ford rijder. Leo Beckers werd in die wedstrijd vijftiende en vierde Formule Ford. Op zaterdag deed Baeten nog beter hij won weer zijn klasse maar werd negende algemeen.

Foto's: Niels Vaeck