van der Horst

Zoute GP: Ginion Group met vier Belgische premières

McLaren 600 LT Spider
McLaren 600 LT Spider
Van 10 tem. 13 oktober 2019 zal Ginion Group niet minder dan vier Belgische premières presenteren tijdens de tiende editie van de Zoute Grand Prix. Voor het derde jaar op rij zal Ginion Group haar genodigden verwelkomen in een eigen paviljoen op de zeedijk dat gewijd is aan de art de vivre gelinkt aan haar merken. Bovendien zal het bedrijf ook deelnemen aan de Concours d’Élégance en aan de Zoute Rally. Ginion Group, automobielgroep in volle expansie en actief in de verkoop van zowel premium- als luxewagens, neemt voor de tiende opeenvolgende keer deel aan de Zoute Grand Prix.
  • Heinz Performance
Vier Belgische premières zullen er onthuld worden, waaronder de Pininfarina Battista, de eerste elektrische hypercar om helemaal verliefd op te worden.

Het paviljoen van Ginion Group, art de vivre à l’anglaise
Voor de derde keer zal Ginion Group aanwezig zijn met een eigen paviljoen tijdens de Zoute Grand Prix. Dit paviljoen bevindt zich op de zeedijk ter hoogte van de Golvenstraat en Strandstraat en biedt een thuis voor de meest luxueuze en sportieve wagens van het moment.

McLaren Brussels presenteert drie Belgische premières:
De McLaren GT, de McLaren 720S Coupé Apex Collection en de McLaren 600LT Spider

McLaren 720S
McLaren 720S
In mei 2019 herschreef McLaren de regels van het « Grand Tourisme » met een nieuw model date en nieuw doelpubliek voor het merk zal aantrekken. De nieuwe McLaren GT biedt de klassieke kenmerken van de Grand Tourer op vlak van prestaties, maar laat tegelijk een lager gewicht, een aantrekkelijker voorkomen en een grotere dagelijkse inzetbaarheid optekenen.

Slechts een tweetal weken geleden aangekondigd, maar toch al op de Zoute Grand Prix : de McLaren 720S Coupé Apex Collection. McLaren Special Operations viert de rijke geschiedenis van McLaren op verschillende  racecircuits  van  Europe  door  de  lancering  van  een  gelimiteerde  editie  van  slechts  15 exemplaren voor Europa. De McLaren 720S Coupé Apex Collection vergezelt de McLaren GT op de zeedijk aan het paviljoen van Ginion Group. Het Britse sportwagenmerk lanceerde in januari van dit jaar de McLaren 600LT Spider, de nieuwste toevoeging aan het Longtail-
Pininfarina Battista
Pininfarina Battista
verhaal van McLaren. De 600LT Spider combineert de dynamiek gekend van de 600LT Coupé met de extra spanning van het rijden met de wind door de haren. De 600 pk, 620 Nm en amper 1.297 kg zijn verantwoordelijk voor ongeziene prestaties: 0 – 100 km/u in 2,9 seconden, 0 – 200 km/u in 8,4 seconden en een topsnelheid van 324 km/u. In tegenstelling tot de Coupé is de Spider nog beschikbaar voor wie snel is gezien de gelimiteerde productie (gelimiteerd tot 12 maanden) binnenkort beëindigd wordt. De McLaren 600LT Spider zal te ontdekken zijn op een van de podia op de 
McLaren GT
McLaren GT
Kustlaan, net zoals de McLaren 720S Spider die de Super Series zal vertegenwoordigen. Op het paviljoen van Ginion Group zal de McLaren 570S Spider u doen dromen van zomerse roadtrips.Rolls-Royce Motor Cars Brussels brengt er bijna het volledige gamma samen
Rolls-Royce
Rolls-Royce
De podia op de Kustlaan onthullen een unieke en – letterlijk - schitterende Rolls-Royce Wraith en een Rolls-Royce Ghost Black Badge waarbij dit laatste insigne blijk geeft van een pittig karakter. Aan  het  paviljoen  van Ginion  Group zullen  verschillende  exclusieve  modellen  opgemerkt  kunnen worden. De Dawn Black Badge wacht voor ritjes bij ondergaande zon terwijl de Ghost altijd paraat staat voor het afleggen van grotere afstanden in alle comfort.

Bovendien  zullen  beide  modellen  die  reeds  voorzien  zijn  van  het  nieuwe  aluminium  chassis ('Architecture of Luxury'), de Phantom en de Cullinan, ook hun opwachting maken in het centrum van Knokke-Heist. De  Phantom, aanwezig  in  de Extended  WheelBase  versie,  blijft  het  absolute vlaggenschip van het Britse luxemerk die alle inzittenden ten alle tijden in complete rust vervoert. De Rolls-Royce  Cullinan, die  gelanceerd  werd  met  de  slogan 'effortless  everywhere', is  de  high bodied luxury car met een bijzondere aandacht voor de binnenruimte. Haar V12-motor levert 563 pk en 850 Nm en de vierwielsturing- en aandrijving biedt geheel nieuwe perspectieven voor het luxemerk.

Bovendien  werd de Cullinan uitgebreid  getest  in  alle  hoeken  van  de  wereld  en  biedt  het  nieuwe personnalisatiemogelijkheden zoals de 'Viewing Suite' en de 'Recreation Module'.

Deelname met een BMW 328 Roadster uit 1938 aan de Zoute Rally
Stéphane Sertang, CEO van Ginion Group, neemt deel aan de Zoute Rally een icoon uit de geschiedenis van het Beierse automerk. Aan het stuur van een BMW 328 Roadster van 1938, beleeft hij volop zijn passie voor historische wagens tijdens de tweedaagse rally. Dit exemplaar kent een rijke racegeschiedenis in de late jaren ’40 en ’50 in Scandinavië. Sinds deze bijzondere  oldtimer  deel  uitmaakt  van  de collectie  van  Ginion  Classics,  is  het  de  CEO  van  de automobielgroep die de wagen over de mooiste wegen van Europa stuurt om zo de geschiedenis van het merk in leven te houden.

Deelname van een volledig gerestaureerde BMW 3.0 CSL en een Ferrari 275GTS (ex-autosalon van Brussel 1965) aan de Concours d’Élégance
Ginion Classics, de afdeling van Ginion Group dat zich concentreert op historische voertuigen, heeft een BMW 3.0 CSL uit 1973 ingeschreven aan de Concours d’Élégance van de Zoute Grand Prix. Dit mythisch model uit de beroemde jaren ’70 werd gespoten in de originele kleur 'Inka', een typische kleur voor de tijdsgeest van toen. De wagen werd van A tot Z gerestaureerd door de experten van BMW Group Classic. Tot het kleinste detail van de wagen is opnieuw volledig zoals de wagens in de jaren  ’70  nieuw  de  productiefaciliteit  verlieten. Deze  BMW  3.0  CSL  zal  dan  ook  Ginion  Wavre representeren, de eerste Certified BMW Classic Partner van de Benelux.

Op het autosalon van Brussel presenteerde Ferrari in 1965 de Ferrari 275GTS. Deze Grand Touring biedt  twee  plaatsen  en  de  Spider  deelt  de 3,3 l V12 met de 275GTB en het  is Pininfarina die het koetswerk voor het model tekende. Slechts een 200-tal exemplaren werden gemaakt en het exact de wagen van het Brusselse autosalon in 1965 dat Ginion Classics zal voorstellen aan de juryleden van de Concours d’Elégance op de Zoute Grand Prix. Ginion Classics vond de wagen terug in de Verenigde Staten en  bracht  de  wagen  opnieuw  naar 'huis'. Deze  Ferrari  275GTS werd de laatste  jaren  niet gerestaureerd en vertoont dan ook sporen van gebruik wat de Italiaan een eigen karakter geeft. Vorige maand nam de Spider nog met succes deel aan 'Cavalcade Classiche', een exclusieve toeristische rally georganiseerd door Ferrari.

Ginion Group / Zoute GPSchrijf u in voor de Autosport.be nieuwsbrief!

Dit artikel werd gepubliceerd door de redactie in Varia op woensdag 9 oktober 2019 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting Zoute Grand Prix.
  • Circuit Zolder

Copyright 2000-2020 Autosport.be - Contacteer ons