van der Horst

Zoute GP: Thierry Boutsen in jury Zoute Concours D’elegance

Knokke GP
Knokke GP
Ex-F1 piloot en Le Mans piloot Thierry Boutsen maakt dit jaar deel uit van de internationale jury van het ZOUTE CONCOURS D’ELEGANCE® by Degroof Petercam.
Thierry Boutsen
Thierry Boutsen
De laatste Belgische winnaar van een Formule 1 wedstrijd zal erbij zijn komend weekend in Knokke. Boutsen won in 1989 de Grand Prix van Canada en van Australië en de GP van Hongarije een jaar later.

Hij reed nadien ook nog in endurance met Porsche, Peugeot, Toyota met zeges in Monza, Spa, Daytona en Zolder. In 1999 stopte hij met racen. Sindsdien concentreert hij zich volledig en met succes op Boutsen Aviation. Het bedrijf, opgericht in 1997, is vandaag een van de grootste Europese makelaars in privéjets met meer dan 375 verkochte vliegtuigen. Daarnaast heeft Boutsen een Classic Car bedrijf in Monaco, waar hij uitzonderlijke auto’s aan uitzonderlijke klanten levert.

Boutsen zal deel uitmaken van de jury tijdens de Zoute Concours d'elegance. Deze wedstrijd voor zeldzame en bijzondere classic cars vindt plaats op zaterdag 12 en zondag 13 oktober in de Royal Zoute Golf Club in Knokke-Heist.

Foto's: Wilfried Geerts - Niels VaeckSchrijf u in voor de Autosport.be nieuwsbrief!

Dit artikel werd gepubliceerd door de redactie in Varia op woensdag 9 oktober 2019 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting Zoute Grand Prix.
  • Powercars

Copyright 2000-2020 Autosport.be - Contacteer ons