van der Horst

Zoute Grand Prix: Een must voor elke autoliefhebber

Zoute Rally 2014
Zoute Rally 2014
Knokke-Heist, en in het bijzonder het trendy gedeelte rond Het Zoute, is klaar voor de negende editie van de Zoute Grand Prix. Dit prestigieuze oldtimerevent, gekoppeld aan een groot openlucht autosalon voor exclusieve moderne wagens is een van de grootste evenementen in zijn soort in de wereld. Er valt van alles te beleven; van een prestigieuze regularity rally voor exclusieve oldtimers met veel bekende gezichten, een autoshow met meer dan 20 exclusieve merken, een veiling waar ondermeer de Rolls van Mohamed Ali zal worden geveild, een concours d’elegance, een GT Tour voor moderne wagens tot een sprint van een kwart mijl voor oud en nieuw. En gezien de weergoden dit jaar ook nu ons land gunstig gezind zijn is er geen enkele reden om dit weekend weg te blijven uit de mondaine kuststad.
  • Powercars
Zoute GP
Zoute GP
De negende editie bouwt voort op de nationale en internationale reputatie van dit evenement. Sinds vele jaren wordt Het Zoute steevast geassocieerd met een verfijnde levensstijl waar klasse, ontspanning en sportiviteit het hoge woord voeren. Komend weekend wordt Het Zoute het internationale toneel voor de meest prestigieuze automerken, zowel oud als nieuw.
De Kustlaan en het hippe Albertplein in Het Zoute vormen het ideale kader voor de 'Zoute top marques'. Prestigieuze automerken zullen er hun nieuwste modellen en primeurs tentoonstellen.

Op zaterdag strijken de wagens van de '2018 Zoute concours d'elegance by Degroof Petercam' neer op de Approach Golf Course. Op zondag verhuizen ze naar de bekende Fairway 1 van de Royal Zoute Golf Club. Een unieke selectie wagens uit de pre- en post-warcategorie zal beoordeeld worden door een internationaal vermaarde jury.

De 'Zoute sale by Bonhams' gaat voor het vijfde jaar op rij door op het Albertplein op de Zeedijk. Op deze gerenommeerde veiling tekenen zeldzame oldtimers present, veelal uit grote binnenlandse en buitenlandse collecties.

Zoute GP
Zoute GP
De 'Zoute rally by Stow' is een regelmatigheidscriterium voor 195 klassieke wagens gebouwd tussen 1920 en 1965. Zowel de start als de aankomst liggen in Het Zoute. Het parcours van de rally loopt over de mooiste polderroutes in Vlaanderen en Nederland. De flying kwartmijl snelheidsproef zorgt verder voor de nodige spanning.

De 'Zoute GT Tour by EY' is voorbehouden voor exclusieve GT’s van minder dan 20 jaar oud. Na een feestelijke parade door het Vlaamse en Nederlandse hinderland keren de wagens door een pittoresk, groen kader terug naar Het Zoute. De Zoute GT Sprint snelheidsproef garandeert spektakel van de bovenste plank.

Zoute GP
Zoute GP
Alle evenementen die in de straten van Knokke-Heist plaatsvinden zijn vrij toegankelijk voor het publiek, met uitzondering van de Zoute Saleby Bonhams en het Zoute Concours D'elgance by Degroof Petercam.

De exclusieve modellen van de Zoute Top Marques staan opgesteld langs de Kustlaan en de Zeedijk. Ze zijn te bewonderen van 7 uur tot middernacht. De start en finish van de Zoute Rally by STOW is live mee te maken op de Zeedijk ter hoogte van het Albertplein (op donderdag 4, vrijdag 5 & zaterdag 6 oktober). Ook de deelnemers van de Zoute GT Tour by EY en de Zoute concours D'elegance by Degroof Petercam showen er hun bolides op zondag 7 oktober.

Knokke GP
Knokke GP
Méér info, plattegonden, timings en eventueel tickets voor ondermeer de concours d'elegance zijn terug te vinden op
https://www.zoutegrandprix.be/nl


Foto's: Wilfired Geerts
 
Schrijf u in voor de Autosport.be nieuwsbrief!

Dit artikel werd gepubliceerd door de redactie in Varia op donderdag 4 oktober 2018.
  • Oeste Kart

Copyright 2000-2019 Autosport.be - Contacteer ons