van der Horst

Estering: Petter Solberg opnieuw op schema

Petter Solberg - Citroën DS3
Petter Solberg - Citroën DS3
Net als door de organisatie werd gecommuniceerd stonden niet minder dan 41 SuperCars aan de aftrap van de negende manche voor het WK RX en EK RX. Du jamais vu in Rallycross. Alle grote namen en alle titelpretendenten tekenden op zaterdag opnieuw paraat voor de eerste twee kwalificatieheats op de Estering in het Duitse Buxtehude.
We schreven het reeds in onze voorbeschouwing dat bepaalde Europese toppers het de reguliere WK rijder moeilijk kunnen maken. Tijdens de eerste kwalificatieheat was het al zover met een snelste chrono van de Zweed Robin Larsson, zoon van tweevoudig Europees kampioen Lars Larsson en momenteel leider in het EK RX.
Timur Timerzyanov - Peugeot 208
Timur Timerzyanov - Peugeot 208
De Zweed haalde het in zijn Audi A1 met amper 4/100 sec. voor de Citroën DS3 van Petter Solberg die dan weer een fractie sneller was dan broer Henning Solberg (Citroën DS3) die ook zijn pijlen richt op het Europees kampioenschap. En met Tommy Rustad (Volvo), Johan Kristoffersson (VW Polo) en Peter Hedström (Skoda Fabia) vonden we nog drie piloten die binnen het Europees kampioenschap een rol van betekenis spelen.

Opnieuw een Zweed die de snelste chrono op de tabellen zette tijdens de tweede kwalificatieheat, maar ditmaal was het tweevoudig DTM kampioen Mattias Ekström die bewees dat zijn overwinning in Zweden geen toeval was. De Audi rijder reed zich naar de snelste tijd voor de Rus Timerzyanov in de Hansen Peugeot 208 en opnieuw Petter Solberg die met een tweede en een derde chrono de meest regelmatige rijder was en zodoende voorlopig de pole pakt. De andere 11 piloten die voorlopig geklasseerd zijn voor de halve finales zijn Timerzyanov (Peugeot), Ekström (Audi), Rustad (Volvo), Henning Solberg (Citroën), Heikkinen (VW Polo), Hansen (Peugeot), Holte (Hyundai), Larsson (Audi), Nitiss (Ford), Hedström (Skoda) en Tidemand (Audi).

Makkerud versus Marklund
Makkerud versus Marklund
De grote verliezers van dag 1 zijn ongetwijfeld Bakkerud (27ste en aanrijding met Marklund in eerste heat)en Marklund (18de en zelfde reden als Bakkerud). Voorlopig is Koen Pauwels onze beste Belgische vertegenwoordiger met een 23ste plaats voor Coox (28ste) en Jansen (34ste).Linneman - Peugeot 208
Linneman - Peugeot 208
In Super1600 staat Linnemann met zijn Peugeot 208 op een voorlopige pole voor de Skoda van Steffen, de Renault Twingo van Baumanis de VW Polo van Staponkus en de Skoda’s van het Russische duo Zagumennov en Misyulya. Davy Van den Branden stond nog niet aan de start en mag dus een goede klassering vergeten.
Larsen - Skoda Touring Car
Larsen - Skoda Touring Car
Bij de Touring Cars zet de Noor Kjetil Larsen zijn Skoda voorlopig op de pole voor Lundh (Volvo) en Atonsen (Ford). Filip Baelus staat op een voorlopige zevende plaats terwijl Mertens tweemaal niet aan de start kwam.
Foto's: Johnny Loix-RallycrossRXDit artikel werd gepubliceerd door DSP VOF in FIA World Rallycross Championship op zaterdag 20 september 2014 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting Estering.
  • Hamofa Performance

Copyright 2000-2022 Autosport.be - Contacteer ons