van der Horst

Zware crash voor Robert Wickens in Pocono

Robert Wickens
Robert Wickens
Gisteren stond de 14de manche van de IndyCar Series op het menu in het kader van de ABC Pocono 500. Deze race werd opgeschrikt door een zware crash in de beginfase, waarbij uiteindelijk vijf wagens bij betrokken geraakten en Robert Wickens moest overgebracht worden naar het ziekenhuis. Volgens de laatste berichtgevingen zou de Canadees beide benen en de rechterarm gebroken hebben en er een rugletsel en een gekneusde long aan over gehouden hebben. Volgens Schmidt Peterson Motorsports, het team van de voormalige DTM-piloot, is de kans ook groot dat hij een operatie zal moeten ondergaan.
Robert Wickens en James Hinchcliffe
Robert Wickens en James Hinchcliffe
De crash zelf begon bij een inhaalmanoeuvre van Wickens op de Amerikaan Ryan Hunter-Reay. Wickens raakte met zijn rechtervoorwiel het linkerachterwiel van Hunter-Reay wat leidde tot de crash. Door deze kleine tik begon de Amerikaan te spinnen waardoor Wickens omhoog schoot en recht in het veiligheidshek vloog. Hierdoor verloren nog drie piloten de controle over hun bolide. De Canadese teamgenoot van Robert Wickens, James Hinchcliffe, probeerde de crash te vermijden en ging hierdoor in een spin. Door deze spin konden zowel de Japanse voormalig Indy 500-winnaar Takuma Sato en de Braziliaan Pietro Fittipaldi hem niet meer ontwijken.

Pietro Fittipaldi
Pietro Fittipaldi
Voor Fittipaldi is dit nog maar de tweede race sinds zijn zware crash in Spa tijdens de kwalificaties van de WEC 6 Hours of Spa. Terwijl de overige vier piloten fit verklaard werden, werd Wickens per helikopter overgebracht naar het ziekenhuis. Dit is overigens niet de enige zware crash op de “Tricky Triangle”. Drie jaar geleden liet de Brit Justin Wilson het leven nadat hij in volle snelheid een sidepod tegen zijn helm kreeg. Na twee uur opruimwerk ging de race verder. De winst ging naar Alexander Rossi en de Amerikaan komt zo op 29 punten van de Nieuw-Zeelandse kampioenschapsleider Scott Dixon.

Foto's: Vincent Wouters - IndyCar



Dit artikel werd gepubliceerd door Thomas Smets in Circuit Internationaal op maandag 20 augustus 2018.
  • Hamofa Performance

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons