van der Horst

Zware straffen voor Lamborghini in nasleep 24H Daytona

Lamborghini Huracán GT3
Lamborghini Huracán GT3
Na een wel zeer overtuigend debuut in de 24 Hours of Daytona vorige maand heeft IMSA Lamborghini zwaar gesanctioneerd. De vijf Lamborghini Huracán GT3's die werden ingezet door Konrad Motorsport, Paul Miller Racing, O’Gara Motorsports en Change Racing kregen elk een tijdstraf die het equivalent is van een stop-and-hold plus vijf minuten. Bovendien verloor Lamborghini alle constructeurspunten en kreeg het een boete van $25.000. Deze uitspraak komt er naar aanleiding van een vermeend prestatievoordeel dat de bolides van de Italiaanse fabrikant zouden hebben genoten.
  • Dreamdrive
IMSA baseert zich dan ook op een bepaling uit het sportief reglement die stelt dat teams en constructeurs waarheidsgetrouwe gegevens moeten ter beschikking stellen voor het opstellen van de Balance of Performance. "Elke deelnemer of fabrikant die opzettelijk valse informatie geeft, probeert het BoP proces te beïnvloeden of presteert buiten het verwachte kader kan worden gesanctioneerd", leest het reglement.

De vier snelste wedstrijdronden werden stuk voor stuk door Lamborghini’s neergezet, met een verschil van meer dan één seconde ten opzichte van de snelste niet-Lamborghini. Ondanks het prestatievoordeel finishte de eerste Huracán pas als vijfde. Net als de Lamborghini’s werd ook de winnende Audi van Magnus Racing na de race in beslag genomen voor een bijkomende controle, zonder repercussies weliswaar. 

Foto: LamborghiniSchrijf u in voor de Autosport.be nieuwsbrief!

Dit artikel werd gepubliceerd door Vincent Wouters in IMSA WeatherTech SportsCar Championship op maandag 22 februari 2016 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting Rolex 24 at Daytona.
  • LTF

Copyright 2000-2020 Autosport.be - Contacteer ons