van der Horst

Zweden: Breen zet Neuville onder druk

Thierry Neuville - Hyundai i20 WRC
Thierry Neuville - Hyundai i20 WRC
Na elf van de negentien proeven gaat Thierry Neuville nog altijd aan de leiding in de Rally van Zweden. Craig Breen zette zaterdagochtend behoorlijk wat druk op de Belg. De Oostkantonner heeft slechts een handvol seconden voor sprong op de Ierse Citroënrijder.
De startpositie leek eerder in het voordeel van de vroegere starters. Zelfs Sébastien Ogier (Ford Fiesta WRC), als tweede op de weg, liet redelijke tijden noteren. De snelste rijder van de ochtend was ongetwijfeld Ott Tänak (Toyota Yaris WRC). De Est liet twee keer de beste tijd optekenen en sloot de ochtend af met een tweede tijd. Hij herleidde zijn achterstand op de leider van anderhalve minuut tot 1:12.8.

Kris Meeke - Citroën C3 WRC
Kris Meeke - Citroën C3 WRC
Die leider is nog steeds Thierry Neuville (Hyundai i20 WRC). De Belg kende in de openingsproef wat problemen met de versnellingsbak en moest manueel gaan schakelen, maar veel tijd verloor hij niet. Integendeel, hij wist uit te lopen op zijn teamgenoten Andreas Mikkelsen en Hayden Paddon. Mikkelsen maakte een klein foutje waardoor hij een sneeuwbank los sloeg, waardoor ook Neuville even de problemen kwam. De Noor volgt 17.6 seconden, de Nieuw-Zeelander op 19.2 seconden. Het was Craig Breen (Citroën C3 WRC) die de druk het hoogst hield op de leider. De Ier leek zelfs even op weg naar de kop maar Neuville weerstond met een besttijd op Vargasen, met de epische Colin's Crest op het einde. Breen volgt nu op 5.9 seconden.

Mads Ostberg (Citroën C3 WRC) had wat moeite met het ritme maar blijft in de buurt van Hyundai's op 21.5 seconden. Esapekka Lappi (Toyota Yaris WRC) is nog steeds de eerste Toyota op 38.8 seconden van de leider. Jari-Matti Latvala (Toyota Yaris WRC) volgt op een minuut van Neuville, Tänak dus op 1:12.8. Teemu Suninen (Ford Fiesta WRC) en Kris Meeke (Citroën C3) besluiten de top tien. Sébastien Ogier (Ford Fiesta WRC) won een plekje en is nu elfde op drie minuten van Neuville. 

Foto: Hyundai Motorsport



Dit artikel werd gepubliceerd door Sandro Delaere in FIA World Rally Championship op zaterdag 17 februari 2018 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting Rally Zweden.
  • Hamofa Performance

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons