van der Horst

Zweden: Johan Kristoffersson eerste leider in World RX

Johan Kristoffersson
Johan Kristoffersson
De Zweedse tweevoudige wereldkampioen, Johan Kristoffersson, heeft zijn rentrée in de World RX niet gemist. Met een VW Polo van Kristoffersson Motorsport, gebouwd op een WRC chassis van Ogier, pakte de Zweed de volle buit door zowel de kwalificaties, de halve finale en de finale achter zijn naam te zetten.
  • Skylimit Events
Met 17 wagens waren ze in het Zweedse Höljes neergestreken voor een plaats bij de eerste 12 voor een ticket richting de halve finales. De eerste halve finale werd gewonnen door Kristofferson voor de Finse Hyundai van Grönholm en de Audi S1 van Larsson. Deze werd echter bestraft en zodoende mocht de Renault Mégane van Marklund naar de finale. Marklund was wel de verrassing van dit eerste treffen door constant vooraan mee te draaien en hij was bovendien de snelste van de vijf ingeschreven Renaults. Geen Doran, Bakkerud of Chicherit in de halve finales.

De tweede halve finale werd gewonnen door de Zweed Ekström voor Timmy Hansen en Scheider. Kevin Hansen en Eriksson haakten in elkaar in de jokerlap.

De finale werd verreden in de regen en opnieuw lag er geen maat op de heerschappij van Kristoffersson die een start-finish wedstrijd reed. Tijdens de start was er veel geharrewar. Grönholm liet zijn motor afslaan en moest als laatste aansluiten. Regerend wereldkampioen Timmy Hansen werd in het tumult aangetikt door Marklund en ging rond. Uiteindelijk won Kristoffersson oververdiend voor Ekström en Marklund. Normaliter een volledig Zweeds podium, ware het niet dat de Renault-rijder nog werd bestraft wegens de tik aan Hansen en zodoende mocht Timo Scheider mee op het podium.

Op zondag volgt nog de tweede wedstrijd van het seizoen binnen de World RX en nog twee kwalificaties, halve finales en finale van de Euro RX.

Foto: Johnny Loix
 



Dit artikel werd gepubliceerd door de redactie in FIA World Rallycross Championship op zaterdag 22 augustus 2020 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting World RX of Sweden.
  • STX Motorhomes

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons