van der Horst

Zweden: Neuville resoluut naar leiding

Thierry Neuville - Hyundai i20 WRC
Thierry Neuville - Hyundai i20 WRC
Thierry Neuville heeft met een besttijd en twee uitstekende chrono's tijdens de openingslus van de Rally van Zweden resoluut de koppositie in handen genomen. Hij gaat na vier proeven zijn teamgenoot Andreas Mikkelsen en de Toyota's van Esapekka Lappi, Jari-Matti Latvala en Ott Tänak vooraf. De Citroëns van Craig Breen en Mads Ostberg konden zich wel nog tusssen de Toyota's nestelen.
Het was Ott Tänak (Toyota Yaris WRC) die vrijdag het best opende en daarmee zijn kleine voorsprong die hij donderdagavond had wat uitbouwde, maar lang kon de Est niet genieten van de leiding. Thierry Neuville nam met een schitterende besttijd en een tweede tijd op KP4 de leiding over van Tänak. Neuville kon genieten van een goede startpositie en profiteerde daar optimaal van. De eerste rijders klaagden dat ze sneeuwploeg moesten spelen, latere starters hadden dan weer last van gebroken ijs en sporen.

Neuville heeft een voorsprong van 3.7 seconden op Andreas Mikkelsen en een voorgift van 5.3 seconden op Esapekka Lappi (Toyota Yaris WRC). Mads Ostberg blijft binnen de tien seconden en is vierde. Craig Breen (Citroën C3 WRC) is een uitstekende vijfde op exact vijftien seconden van de leider. Latvala (Toyota Yaris WRC) is zesde op 17 seconden, Tänak zevende op 19.4 seconden.

Sébastien Ogier (Ford Fiesta WRC) heeft als sneeuwruimer alle moeite om zich in de top tien te nestelen.

Foto: Hyundai Motorsport



Dit artikel werd gepubliceerd door Sandro Delaere in FIA World Rally Championship op vrijdag 16 februari 2018 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting Rally Zweden.
  • De Swert Opticiens

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons