van der Horst

Zweden: Neuville volledig onder stoom

Thierry Neuville
Thierry Neuville
Na veertien van de negentien proeven gaat Thierry Neuville nog steeds aan de leiding in de Rally van Zweden. Er stond geen maat op de Belg zaterdagmiddag. Hij stoomde weg van zijn dichtste belager, nog steeds de uitstekende Ier Craig Breen.
Breen/Martin - Citroën C3 WRC
Breen/Martin - Citroën C3 WRC
Twee besttijden voor Thierry Neuville (Hyundai i20 WRC) zaterdagmiddag en vooral een voorgift op Craig Breen (Citroën C3 WRC), ook auteur van een scratch, die stilaan comfortabel mag genoemd worden. De Belg heeft nu 18.8 seconden voorsprong op de Ier vooraleer ze naar de twee afsluitende proeven van de dag gaan. Toch is het opletten, want het was in deze fase dat de Oostkantonner zich vorig jaar liet verrassen en een zekere zege uit handen gaf.

Zijn teamgenoten moesten wat loslaten. Andreas Mikkelsen volgt op een halve minuut, Hayden Paddon op 38.4 seconden. Ook Mads Östberg kon het tempo niet volgen en staat nu al bijna op een minuut van Neuville (ondanks enkele forse sprongen op Colin's Crest op KP Vargasen).

Esapekka Lappi
Esapekka Lappi
De Noor moet stilaan rekening beginnen houden met Esapekka Lappi (Toyota Yaris WRC) die op amper 8.4 seconden staat van de Noor. Teamgenoot Jari-Matti Latvala (Toyota Yaris WRC) staat al op twee minuten van de leider. Ott Tänak (Toyota Yaris WRC) was de grote verliezer van de middag. De Est was volop bezig aan een stevige opmars maar op KP12 kwam hij plots een trage Kris Meeke (Citroën C3) tegen. Tänak raakte de Brit en ging van de baan. Hij is nu negende op bijna vier minuten. Meeke zelf moest opgeven. Sébastien Ogier (Ford Fiesta WRC) komt voor de eerste keer de top tien binnen door het wegvallen van Meeke.

Zaterdagavond staan er nog twee korte showproeven op het programma. De rally eindigt zondagmiddag.

Foto: Hyundai Motorsport, Media Citroën Racing & Toyota Gazoo Racing



Dit artikel werd gepubliceerd door Sandro Delaere in FIA World Rally Championship op zaterdag 17 februari 2018 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting Rally Zweden.
  • St. Paul

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons