van der Horst

Zweden: Neuville zesde na openingsproef

Thierry Neuville - Hyundai i20 WRC
Thierry Neuville - Hyundai i20 WRC
Thierry Neuville opent de rally van Zweden, manche twee van het WRC, met een zesde tijd op de korte showproef. De Belg zette wel de snelste tijd neer donderdagochtend op de shakedown. Ott Tänak klokte de snelste tijd.
Thierry Neuville heeft een eerste horde genomen in de Rally van Zweden. Geen onbelangrijke want de openingsproef van de rally was de proef waar de Belg vorig jaar zijn Hyundai i20 WRC op kant moest zetten. De Oostkantonner opende degelijk met een zesde tijd en amper een secondje verlies op de eerste leider van de rally.

Dat is Ott Tänak (Toyota Yaris WRC) die tot de topfavorieten voor winst mag worden gerekend. Hij haalde het voor Jari-Matti Latvala (Toyota Yaris WRC) en Mads Ostberg die zijn debuut maakt met de Citroën C3 WRC. De Noor klokte donderdagochtend ook al een uitstekende tweede tijd op de shakedown. Sébastien Ogier zette een negende chrono neer, na een klein foutje. Hij reed anderhalve seconde trager dan Neuville en 2.5 tellen trager dan de Estse leider.

Vrijdag start de rally echt, met zeven klassementsproeven op het programma.

Foto: Hyundai Motorsport



Dit artikel werd gepubliceerd door Sandro Delaere in FIA World Rally Championship op donderdag 15 februari 2018 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting Rally Zweden.
  • De Swert Opticiens

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons