van der Horst

Zweden: Pakt Steve Volders de titel in TourinCar?

Steve Volders - Ford Fiësta TouringCar
Steve Volders - Ford Fiësta TouringCar
De TouringCar rijdt effectief letterlijk in de schaduw van de het RX gebeuren. Na Mettet, Hell en Höljes worden de bekers reeds verdeeld. Amper drie wedstrijden voor een Europees kampioenschap is op zijn zachtst uitgedrukt een beetje weinig. Maar we hebben reden genoeg om er naar uit te kijken, want met Steve Volders hebben we een landgenoot die aan de leiding staat en uiteraard zal trachten o de Babançonne te laten weergalmen over de omloop van Höljes.
  • Powerkit.shop
Steve Volders - Ford Fiësta TouringCar
Steve Volders - Ford Fiësta TouringCar
Maar zover zijn we nog niet. In Mettet was Volders de te kloppen man nadat hij tijdens op een indrukwekkende manier de kwalificaties naar zijn hand zetten. Nadien werd hij tweede in de halve finale na Sverdal en tweede in de finale na Salsten en voor Lundh. Hij won de race dus niet, maar had het beste puntensaldo en mocht als leider naar het tweede treffen in het Noorse Hell. Daar lieten zijn voornaamste rivalen Salsten en Lubndh belangrijke punten liggen en beiden mochten na de halve finales vroegtijdig inpakken. Volders werd derde in de halve finale en ook derde in de finale na Holten en Wilsberg.

De Fordrijder bleef aan de leiding, liep nog een puntje uit op Lundh die ex aequo naast zich Wilsberg moet dulden die in Mettet bleef hangen in de halve finale. Volders was dus de meest regelmatige rijder van het achtienkoppig deelnemerveld en met een voorsprong van vijf punten moet hij het opnemen tegen maar liefst vijftien Vikingen, aangevuld met een Nederlander en twee Belgen met Volders en Baelus. 

Foto's: Johnny LoixSchrijf u in voor de Autosport.be nieuwsbrief!

Dit artikel werd gepubliceerd door de redactie in FIA European Rallycross Championship op donderdag 28 juni 2018.
  • Shopa

Copyright 2000-2019 Autosport.be - Contacteer ons