van der Horst

Zweden: Rovanperä flitst meteen

Kalle Rovanperä - Toyota Yaris Rally1
Kalle Rovanperä - Toyota Yaris Rally1
Kalle Rovanperä is de eerste leider in de Rally van Zweden. Dat is de tweede manche van het WRC. De Fin zette meteen de toon met een blitztijd op de korte openingsproef donderdagavond.
  • Prospeed Competition
Kalle Rovanperä (Toyota) startte als topfavoriet in Zweden en zette dat meteen kracht bij met een schitterende tijd op de openingsproef in Umea.

De Fin mocht openen en zette met een 3:23.3 meteen een stevige referentie neer. Thierry Neuville  (Hyundai), duidelijk nog niet helemaal genezen na zijn griepje deze week, mocht als tweede op de baan, maar kreeg meteen vijf seconden aangesmeerd. De enige die ietwat in de buurt bleef was Ott Tänak (Ford), op 1.6 seconde van de wereldkampioen.

Rovanperä dus op één, voor Tänak. Elfyn Evans (Toyota) klokte een derde tijd, al op ruim drie seconden. Esapekka Lappi (Hyundai) reed wat slordig rond, maar zette wel een vierde tijd neer op 3.9 seconden van de etappewinnaar. Neuville kwam uiteindelijk als vijfde over de streep, voor Takamoto Katsuta (Toyota), een heel matige Craig Breen (Hyundai) en Pierre-Louis Loubet (Ford).

In WRC2 was Jari Huttunen de snelste, voor Ole-Christian Veiby die al wat problemen kende, en Oliver Solberg. 

Grégoire Munster klokte een goede zesde tijd in RC3 op 5 seconden van William Creighton. Hij is daarmee derde Junior. Tom Rensonnet klokte een tiende tijd in de klasse en is zesde junior.

Foto: Toyota Gazoo RacingDit artikel werd gepubliceerd door Sandro Delaere in FIA World Rally Championship op donderdag 9 februari 2023 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting Rally Zweden.
  • Hamofa Performance

Copyright 2000-2023 Autosport.be - Contacteer ons