van der Horst

Zweden: Tänak neemt over, Neuville ruikt bloed

Ott Tänak - Ford Puma Rally1
Ott Tänak - Ford Puma Rally1
Met nog één proef te gaan op zaterdag staat Ott Tänak opnieuw aan de leiding in de Rally van Zweden, de tweede manche van het WRC. Hij gaat maar net Craig Breen vooraf. Neuville klom na de middag van stek zes naar een podiumplaats.
Net zoals vanmorgen speelde de startpositie parten en opnieuw deelden Thierry Neuville (Hyundai) en Kalle Rovanperä de lakens uit met alle snelste tijden. Al was het wel andersom. Vanmorgen nam de Belg de openingsproef voor zijn rekening en de Fin de andere twee, deze middag was het net andersom.

De strijd tussen Ott Tänak (Ford) en Craig Breen (Hyundai) is uiteraard die om te volgen, want daar gaat het om de overwinning. De Est en de Ier kwamen wel licht gehavend uit de laatste proeven met een gebroken band bij de Ier en een foutje van Tänak, ook al na een akkefietje met het rubber. Maar ze blijven wel bovenaan het tabel.

De Est nam op de slotproef de kop en leidt nu met 2.3 seconden op de Ier. Neuville klom na een schitterende middag naar stek drie op 27.7 seconden. Rovanperä heeft wel exact dezelfde tijd. Ook Elfyn Evans (Toyota), op bijna een minuut, schoof een stekje op. Ze werden allemaal geholpen door Esapekka Lappi (Hyundai) die in de laatste proef van de slotlus van de baan ging. Pierre-Louis Loubet (Ford) is zesde.

Oliver Solberg (Skoda) is zevende en algemeen is op weg naar winst in WRC2.

Foto: M-Sport



Dit artikel werd gepubliceerd door Sandro Delaere in FIA World Rally Championship op zaterdag 11 februari 2023 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting Rally Zweden.
  • De Swert Opticiens

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons