van der Horst

Zweden: Tänak voert druk op Breen op

Craig Breen - Hyundai i20 Rally1
Craig Breen - Hyundai i20 Rally1
Craig Breen is halfweg de zaterdagetappe nog altijd de leider in de Rally van Zweden, de tweede manche van het WRC. Zijn bonus op Ott Tänak is wel klein. Thierry Neuville is na een uitstekende ochtendlus wel nog altijd pas zesde.
  • St. Paul
De startpositie bleek ontzettend belangrijk zaterdagochtend. Vooral Thierry Neuville (Hyundai) en Kalle Rovanperä (Toyota) profiteerden daarvan. De Belg en de Fin deelden de snelste tijden. Rovanperä sprong op die manier over Elfyn Evans (Toyota) en murwt zich richting het podium. Neuville kon nog niet opschuiven maar zit Evans wel op de hielen.

Vooraan leveren Craig Breen (Hyundai) en Ott Tänak (Ford) een schitterend duel, waarbij Breen aanvankelijk leek weg te rijden van de Est, maar die sloeg in het slot van de ochtend terug.

Breen heeft nog een voorgift van drie seconden. Esapekka Lappi (Hyundai) moest de rol lossen en staat plots zeventien tellen in de min. Rovanperä volgt op 27.5 seconden. Evans volgt al op ruim een halve minuut en heeft nog amper een seconde voorsprong op Neuville. Pierre-Louis Loubet (Ford) is zevende op twee minuten.

In WRC2 lijkt Oliver Solberg (Skoda), achste algemeen, nu al op weg naar winst. In WRC3 kende Munster een sterke ochtend met enkele besttijden. Hij is vierde en derde junior. Tom Rensonnet is achtste in WRC3 en zevende junior.

Deze middag haspelen de deelnemers nog eens de ochtendlus af, opnieuw aangevuld met de showproef in Umea.

Foto: Hyundai MotorsportDit artikel werd gepubliceerd door Sandro Delaere in FIA World Rally Championship op zaterdag 11 februari 2023 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting Rally Zweden.
  • Powercars

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons