Zweden: Vol veld in RX2 – De Ridder moet scoren

Guillaume De Ridder - RX2
In RX2 zijn ze aan de vierde wedstrijd toe van het kampioenschap en we kregen met Gundersen, Eriksson en onze landgenoot De Ridder reeds drie verschillende winnaars. Maar liefst dertien Zweden staan aan de start op een omloop die ze allemaal goed kennen.
Maar ook Guillaume De Ridder kent de omloop van Höljes goed, want hij pakte er vorig seizoen de tweede plaats in RX2 achter de Brit Dan Rooke en won er dit jaar reeds een wedstrijd die meetelt voor de Supercar Lites binnen de Nordic RX. Onze landgenoot is bijzonder goed op dreef maar kende geen geluk in het begin van het seizoen. Tijdens de seizoensopener in Mettet kwam De Ridder als derde uit de kwalificaties wat hem een plaats op de eerste startrij opleverde in de eerste halve finale. Het kwam echter tot een contact en hierdoor kreeg hij problemen met de stuurinrichting. Tijdens de tweede manche in Silverstone kwalificeerde De Ridder zich als tweede en pakte zo de pole in de tweede halve finale. Hierin viel hij uit met elektrische problemen.

Ondanks zijn goede prestaties moest de Olbergs MSE rijder genoegen nemen met de zevende plaats in het kampioenschap, terwijl ploegmaat Oliver Eriksson mooi aan de leiding stond.
In het Noorse Hell kwam dan tijdens de derde manche de kentering. De Ridder kwalificeerde zich als tweede, werd tweede in de halve finale en won overtuigend de finale voor ploegmaat Eriksson. Hij staat momenteel op een vierde plaats met 59 punten achter Oliver Eriksson 73, Sondre Evjes 64 en Vasily Gryazin 62 terwijl Henrik Krogstad 57 volgt op twee punten van onze landgenoot. Een Zweed, een Noor, een Let, een Belg en nog een Noor binnen de top 5.

Oliver Eriksson - RX2
Indien Guillaume De Ridder nog aanspraak wil maken op de titel, zal hij dit weekend opnieuw veel punten moeten pakken. Maar makkelijk zal dit niet worden. Normaliter staan er een 18-tal wagens op de startgrid maar in Höljes is dit aantal opgedreven tot 30. Na Zweden zijn we ook reeds over halfweg en zijn er nog drie races in Canada, Frankrijk en Zuid-Afrika. De tijd dringt dus voor onze snelle landgenoot om opnieuw te scoren.

Foto's: Johnny Loix

Dit artikel werd gepubliceerd door de redactie in FIA World Rallycross Championship op donderdag 28 juni 2018.