van der Horst

24H Le Mans: Zytek bouwt LMP2 Coupé voor seizoen 2016 (+ Foto's)

Zytek Z16S
Zytek Z16S
Zytek Engineering heeft vandaag in het kader van de 24 Uren van Le Mans aangekondigd een gesloten LMP2 bolide te bouwen welke moet debuteren bij klantenteams in het seizoen 2016. De Britse constructeur is reeds begonnen met de ontwikkeling van de wagen en wil volgend jaar de eerste testen uitvoeren. Technische details alsook informatie over de naamgeving van de bolide, blijven momenteel nog ongeweten, al liet men op Twitter de naam Z16S vallen.
De toekomstige wagen moet de coupés van Oreca, Honda Performance Development (HPD) en Onroak/Ligier vervoegen, waarbij laastgenoemde overigens dit weekend de vuurdoop krijgt bij de 24 Heures du Mans. Zytek Engineering is op dit ogenblik verantwoordelijk voor de Z11SN, welke een open LMP2 is die afstamt van de Zytek 07S, die op zijn beurt een afgeleide is van de Ginetta Zytek GZ09S LMP1.Foto's: Zytek EngineeringSchrijf u in voor de Autosport.be nieuwsbrief!

Dit artikel werd gepubliceerd door Martijn Wouters in 24 Heures du Mans op woensdag 11 juni 2014 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting 24 Heures du Mans.
  • Powercars

Copyright 2000-2020 Autosport.be - Contacteer ons