van der Horst

24H Le Mans: Laurens Vanthoor maakt Le Mans debuut bij OAK Racing

OAK Racing - Ligier JSP2 #34
OAK Racing - Ligier JSP2 #34
Laurens Vanthoor maakt dit jaar zijn Le Mans debuut op een Ligier JS P2 van OAK Racing. De Limburger stak zijn ambities om naar La Sarthe te trekken nooit onder stoelen of banken en heeft nu eindelijk een zitje in de grootste race ter wereld beet. Niet geheel onverwacht zien we Vanthoor in actie komen op de OAK Racing Ligier JS P2 #34 (uitnodiging via Asian Le Mans Series), een van de weinige wagens waarop er nog zitjes beschikbaar waren. De jonge twintiger was twee weken geleden aanwezig op een LMP2-testsessie op Motorland Aragon, en tekende een week later zijn contract. Kevin Estre en Chris Cumming staan onze landgenoot bij, maar beleven in juni net zo goed hun eerste Le Mans.
McLaren fabriekspiloot Kevin Estre is een van Vanthoors voornaamste rivalen in de GT-racerij en beide heren zullen elkaar dit seizoen normaal gezien weer treffen in de Blancpain Endurance Series. Estre zette gisteren nog een knalprestatie neer door de tweede sprintrace van de Pirelli World Challenge in Austin (COTA) te domineren in moeilijke omstandigheden. Chris Cumming (Bronze) is de obligatoire amateurpiloot van het trio. De Canadees heeft in tegenstelling tot Vanthoor en Estre wel al de nodige ervaring met prototypes (doch niet LMP2) en kwam de voorbije jaren in actie in de American Le Mans Series en het Tudor United Sportscar Championship.

Laurens Vanthoor
Laurens Vanthoor
"Natuurlijk is het een droom die uitkomt om te racen in Le Mans. Drie jaar geleden vervulde ik er al een door fabrieksrijder te worden bij Audi. Daarna was mijn volgende doel om deel te nemen aan de 24 uren van Le Mans en later ook te winnen, dit is een eerste stap in de juiste richting. Met OAK Racing, de Ligier JS P2 Honda, een zeer snelle GT-collega Kevin Estre en natuurlijk Chris Cumming beschik ik over het beste pakket dat ik me kon voorstellen. Uiteraard hebben we als rijders nog niet de ervaring, maar we zullen er wel geraken."
 
OAK Racing brengt in totaal vier wagens aan de start in de LMP2-klasse en beschikt over heel wat ervaring. Het test programma van Vanthoor gaat midden mei van start.

Foto's: OAK & Vincent Wouters



Dit artikel werd gepubliceerd door Vincent Wouters in 24 Heures du Mans op maandag 9 maart 2015.
  • St. Paul

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons