van der Horst

24H Le Mans: Nissan GT-R LM Nismo LMP1 begint eindelijk kilometers te malen

Nissan GT-R LM Nismo LMP1
Nissan GT-R LM Nismo LMP1
De moeizame start van Nissan’s LMP1-programma kwam eerder reeds uitgebreid aan bod, maar inmiddels lijkt de onconventionele prototype eindelijk de nodige kilometers af te malen. Natuurlijk hinkt men nog steeds hopeloos achterop ten opzichte van Audi, Toyota en Porsche, maar het nieuws dat de wagen vorige week 2000km kon testen op NCM Motorsports Park (Kentucky, VS) is een broodnodige opsteker. Daarmee staat de totale teller op zo’n 5.800km. Ter vergelijking, bij Audi legde men van maandag tot en met donderdag maar liefst 6.500km op het circuit van Paul Ricard, waarbij er naar eigen zeggen ook feilloos een endurance simulatie van 30 uren werd afgewerkt…
Nissan GT-R LM Nismo LMP1
Nissan GT-R LM Nismo LMP1
De vele hinderpalen – waaronder twee mislukte crashtests – hebben er inmiddels al voor gezorgd dat op diverse vlakken compromissen moesten worden gezocht. In eerste instantie had men aangekondigd te zullen uitkomen in de 8MJ (megajoules) subklasse, maar het staat momenteel zo goed als vast dat niet voor de hoogste maar wel de laagste mate van energierecuperatie zal worden gekozen (2MJ). Men heeft naar eigen zeggen echter het volste vertrouwen in de 3.0-liter V6 krachtbron die vooraan werd ingebouwd. 

Nissan GT-R LM Nismo LMP1
Nissan GT-R LM Nismo LMP1
Bovendien is men ook gewisseld van 16 naar 18 inch wielen om grotere remmen te kunnen incorporeren (o.w.v. het kleinere hybride systeem), wat ook op andere vlakken implicaties heeft. De GT-R LM Nismo LMP1 wordt eind deze maand gehomologeerd, vervolgens zal men begin mei nog twee dagen testen in de V.S. vooraleer de hele operatie verhuist naar Europa in de aanloop naar Le Mans. Zoals eerder aangekondigd zien we de wagen dus niet in actie komen tijdens de FIA WEC 6H of Spa.

Nissan GT-R LM Nismo LMP1
Nissan GT-R LM Nismo LMP1
Opmerkelijk is dat Nissan tijdens de test in Kentucky parallel een Gibson LMP2-bolide inzette die als referentie moest dienen. De omloop waarvan men gebruik maakte, NCM Motorsports Park, vertoont telt overigens een aantal gelijkenissen met het circuit van Le Mans (zie video).



Foto's: Nissan



Dit artikel werd gepubliceerd door Vincent Wouters in 24 Heures du Mans op maandag 20 april 2015.
  • Skylimit Events

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons