van der Horst

24H2CV: De 38ste editie van de 24H2CV/C1 bij het ochtendgloren onderbroken

Jean-Pierre Blaise/Sébastien Piette/Pierre Dupont - The Golden Horse 2
Jean-Pierre Blaise/Sébastien Piette/Pierre Dupont - The Golden Horse 2
De editie 2023 van 24H2CV/C1 heeft de finish niet gehaald. Bij het ochtendgloren leidden twee opeenvolgende incidenten, aan het begin van het ‘oude’ gedeelte naar start-finish, tot een ongeval waarbij twee baancommissarissen gewond raakten en naar het ziekenhuis zijn overgebracht. De medische diensten van het circuit zijn meteen tussengekomen, waarna de getroffen personen onmiddellijk naar het ziekenhuis zijn overgebracht. Volgens het laatste medische bulletin zijn beide betrokkenen buiten levensgevaar. En dat is uiteraard het belangrijkste nu.
Alain Boveroux/Stéphane Cristinelli/Michael Thonnart - Dubble Crash by Kama
Alain Boveroux/Stéphane Cristinelli/Michael Thonnart - Dubble Crash by Kama
Om het onderzoek na het ongeval zijn gang te laten gaan, is er meteen beslist om niet meer te starten, ook uit respect voor de betrokken mensen. Het eindresultaat is dat vastgesteld één ronde voor de rode vlag, in regel met de internationale sportcode. Er is geen podiumceremonie geweest, maar de teams die een top 3 algemeen en/of in hun klasse hebben behaald, hebben hun bekers in ontvangst kunnen nemen.  
 
Dat betekent dat de #16 The Golden Horse 2 van Jean-Pierre Blaise, Sébastien Piette en Pierre Dupont de wedstrijd heeft gewonnen, voor de #70 CGS-racingteam van Christophe Hooreman, Steve Hooreman, David Dermont, Gary Adnitt en Nick Catsburg en de #2 Dubble Crash by Kama van Alain Boveroux, Stéphane Cristinelli en Michael Thonnart. 
 
In de categorie Prototype ging de winst naar de #47 The 47 Amélioré Beast (Mertens-Mertens-Van Wijmeersch-Smits-Van Israel-Branke) voor de #31 2PK Racing Team (Willaert-Staelen-Schollaert-De Bel) en de #652 BKS (Milot-Cadot-Lauzanne-Surel). 
 
Sailly/Rousse/Pade - 2CV Passion
Sailly/Rousse/Pade - 2CV Passion
In Classique won de #13 2CV Passion (Sailly-Rousse-Pade) voor de #98 Retro Racing Team (Van de Velde-Van den Brande-Arys) en de #84 Crazy Snail (Mercier-Bobba-Pereira Lopes-Lercher-Bourbonnois). De #77 Burton Technifutur Academy (Marville-Pirlot-Dahm-Gengoux) werd de laureaat in de categorie Xpérimentale voor de #7 Flax-Team (Marchandisse-Devillers-Marchandisse-Delvaux-Rosy) en de #51 Tracanet (Salort-Guiberteau-Deville). 
 
Philippe Soussan/Alessio Bender/Nicolas Bever/Lorenzo Donniacuo/Simon Tourneur - KG Racing by Beaufort
Philippe Soussan/Alessio Bender/Nicolas Bever/Lorenzo Donniacuo/Simon Tourneur - KG Racing by Beaufort
Wat betreft de C1, daar was de zege voor de #248 KG Racing by Beaufort van Philippe Soussan, Alessio Bender, Nicolas Bever, Lorenzo Donniacuo en Simon Tourneur voor de #258 Canal Performance van Manu Canal-Roblès, Steve Gathy, Goran Selak en Maverick Dessy en de #223 Kimy Racing van Arnaud en Régis Matot, samen met Michel Delvaux.
 
De #525 MDM 3 (Hoeffner-Boerekamps-Muller-Muller) was de beste in de C1 Europa Cup voor de #570 Zoet Racing (Van Dijk-Van Dijk-De Haan-De Bruijn) en de #358 AB Cars (Danhier-Danhier-Lelubre-Mastroianni-Infusino). 
 
In de Invitational klasse ging de zege naar de #433 Tzi Designs voor de #418 G's Competizione en de #424 Lumio Studios.
 
C1 Racing
C1 Racing
Het spreekt voor zich dat deze 38ste editie van de 24H2CV/C1 niet eindigde zoals gehoopt, met een traditioneel groot feest met alle teams op het podium. De 2CV Racing Teams willen dan ook al hun steun aanbieden voor het herstel van de twee stewards die betrokken waren bij het ongeval op zondagochtend en willen hun steun betuigen aan de betrokken families, evenals aan de rijders en hun naaste familie.

24H2CV/C1 Racing



Dit artikel werd gepubliceerd door de redactie in Circuit Nationaal op zondag 22 oktober 2023.
  • STX Motorhomes

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons