van der Horst

36 wagens voor British GT in 2024

Start 2023 British GT Donington Park
Start 2023 British GT Donington Park
Tijdens de media dag in Donington Park maakte de organisatie van het Brits GT-kampioenschap zijn deelnemerslijst bekend en ze mogen wederom niet klagen. 36 wagens zullen tijdens het Paasweekend in Oulton Park aan de start verschijnen, waarvan negentien GT3's en zeventien GT4's. Terwijl de namen in de topklasse vooral in de belangstelling zullen komen, zullen er maar liefst vier nieuwe bolides aan de start verschijnen in GT4.
British GT blijft nog steeds baden in weelde met hun huidige formule. Hoewel het kampioenschap vooral gericht is op amateurs, kan men wel rekenen op een hoop sterren die afzakken naar Groot-Brittannië om er deel te nemen aan het british GT. Naast Jonny Adam, Sandy Mitchell, Ian Loggie, Rob Collard en Andrew Howard - allen voormalig kampioen in het kampioenschap - zien we ook fabriekspiloten als Raffaele Marciello, Maximilian Götz en Tom Gamble aan de start verschijnen.

Bij de GT4's zullen de nieuwe bolides de show stelen. Zo komen de gloednieuwe Ford Mustang en Aston Martin Vantage er aan de start, terwijl Ginetta de G56 Evo inzet en Lotus de Emira GT4, die in Macau al zijn debuut kende. Het seizoen start traditioneel tijdens het Paasweekend in Oulton Park, terwijl het kampioenschap ook na een jaar afwezigheid terugkeert naar Spa-Francorchamps, tijdens de SRO Speedweek.

Foto: British GT



Dit artikel werd gepubliceerd door Thomas Smets in British GT Championship op dinsdag 12 maart 2024.
  • STX Motorhomes

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons