van der Horst

Audi met vier Audi RS 5 DTM naar ITR-test op Hungaroring (+ Foto's)

De Audi RS5 DTM voor 2014
De Audi RS5 DTM voor 2014
Met de vierdaagse officiële ITR-test van vandaag tot en met 3 april op de Hungaroring, zit de winterstop er voor de DTM-deelnemers voor goed op. Ook titelverdediger Audi is uiteraard van de partij. De constructeur uit Ingolstadt tekent in Hongarije present met vier Audi RS 5 DTM die er reeds in de definitieve kleurstelling op de baan verschijnen.
Mike Rockenfeller - Audi RS 5 DTM
Mike Rockenfeller - Audi RS 5 DTM
Ter gelegenheid van het autosalon in Genève kregen we begin maart reeds de nieuwe, dynamische groen-gele Schaeffler-livrei te zien kregen waarmee regerend kampioen Mike Rockenfeller op een titelverlenging mikt. Vandaag werden we evenwel voor het eerst geconfronteerd met vier nieuwe kleurstellingen welke de DTM bolides van het merk uit Ingolstadt dit seizoen zullen tooien.


Jamie Green - Audi RS 5 DTM
Jamie Green - Audi RS 5 DTM
Mattias Ekström start zowaar reeds voor de dertiende maal in de bekende Red Bull-kleuren. Daarbij mogen we er van uit gaan dat het bij één Red Bull-Audi blijft nu de producent van energiedrankjes met de BMW M4 DTM van beschermeling António Félix da Costa ook bij concurrent BMW een voet tussen de deur kreeg. Ook Timo Scheiders' Audi RS 5 DTM vinden we in de vertrouwde zwarte AUTO TEST-kleuren terug, terwijl de wagen van Miguel Molina andermaal fier de rode Audi-kleuren arboreert. Hoewel de DTM-karavaan dit jaar Zandvoort links laat liggen, zal Jamie Green's optreden boven de Moerdijk ongetwijfeld extra aandacht krijgen nu de Brit in een volledig oranje RS 5 aan de start verschijnt, het kleur van de Hoffmann Group, Audi's nieuwe partner in het DTM.

Op de Hungaroring wisselen de acht Audi-rijders elkaar gedurende vier dagen af op vier wagens, gerund door Audi Sport Team Abt Sportsline, Phoenix en Rosberg. Ondertussen wordt de laatste hand gelegd aan de vier overige wagens zodat alle acht rijders tijdens de tweede collectieve ITR-test op de Hockenheimring (van 14 tot 17 april) vanzelfsprekend over hun eigen montuur zullen beschikken. Dik twee weken later, tijdens het weekend van 4 op 5 mei, gaat daar traditiegetrouw het seizoen van start.



Foto's: Audi AG



Dit artikel werd gepubliceerd door Hans van Onsem in Deutsche Tourenwagen Masters op maandag 31 maart 2014.
  • De Swert Opticiens

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons