van der Horst

Australië: Eerste zeges voor Stenshorne en Beganovic

F3 Melbourne
F3 Melbourne
Martinius Stenshorne en Dino Beganovic hebben de twee Formule 3 wedstrijden in het kader van de Australische Grote Prijs gewonnen. Zowel voor rookie Stenshorne, die zaterdag de sprintrace won als voor de winnaar van de hoofdrace, Beganovic zijn het de eerste zeges in de Formule 3.
Podium Race 1
Podium Race 1
In een zeer vermakelijke sprintrace was de winst voor Martinius Stenshorne. De Noor ging in de openingsfase het gevecht aan met de van op pole gestartte Laurens Van Hoepen en na een mooi duel dat enkele ronden duurde wist Stenshorne de leiding over te nemen. Ook Arvid Lindblad wist nog voorbij de Nederlander te geraken en plaats twee veilig te stellen. Van Hoepen sloot af als derde, een tweede opeenvolgend podium nadat hij ook in Bahrein naar het podium mocht na de sprintrace. 

In de hoofdrace kwam polesitter Fornaroli goed van zijn plek en ook Mini en Beganovic behielden hun plek in de top drie. Daarachter ging het al snel mis tussen Tim Tramnitz en Inthraphuvasak waarbij die laatste ook de wagen van Sophia Floersch raakte. Beiden dienden de handdoek te werpen. Vooraan bouwde Fornaroli een voorlopig veilige voorsprong uit op Mini, die onder druk kwam te staan van Beganovic en de Zweed in de twaalfde ronde langszij zag komen. Al snel dichtte hij het gat naar de leider om twee ronden later de leiding over te nemen en naar de eerste F3 zege uit zijn carrière te rijden. Leonardo Fornaroli pakte de tweede plaats, Gabriele Mini werd derde. 

Luke Browning en Leonardo Fornaroli delen de koppositie in de tussenstand. Daarachter vervolledigen Beganovic, Mini en Lindblad de top vijf. Het Formule 3 kampioenschap keert nu weer terug naar Europa, al is dat pas half mei in Imola. 

Foto's: Georges de Coster
 



Dit artikel werd gepubliceerd door Philippe De Roeck in Formule 3 op zondag 24 maart 2024.
  • LTF

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons