van der Horst

Bahrein: Wolfgang Reip maakt LMP2-debuut op Greaves Motorsport Zytek-Nissan

Wolfgang Reip
Wolfgang Reip
Op een jaar tijd van racen op een Sony PlayStation in zijn huiskamer naar racen met een LMP2 in het Midden-Oosten, het sprookje van Wolfgang Reip lijkt geen einde te kennen. Aanstaande zaterdag zal onze landgenoot namelijk zijn debuut maken in een LMP2 tijdens de seizoensafsluiter van het FIA WEC 2013. De GT Academy winnaar van 2012 zal, in navolging van Mark Shulzhitskiy begin deze maand in Shanghai, achter het stuur kruipen van een Greaves Motorsport Zytek-Nissan en krijgt Björn Wirdheim en Jon Lancaster naast zich.
In april dit jaar raakten we het onderwerp in een exclusief interview met Wolfgang Reip reeds aan, maar Reip heeft zijn promotie naar de LMP2-klasse volledig te danken aan zijn sterke prestaties dit jaar. Dat ontging ook de bonzen bij de motorsportafdeling van Nissan niet, zo getuigt motorsportdirecteur Darren Cox. "Wolfie verdient dit gewoon", licht de Brit toe. "De rust waarmee hij de zaken aanpakt bevestigde dat we een volgende toprijder hadden gevonden. Hij scoorde het ene goede resultaat na het andere, met een podiumfinish tijdens de 24 Hours of Spa."

Foto: Georges De Coster



Dit artikel werd gepubliceerd door Martijn Wouters in FIA World Endurance Championship op maandag 25 november 2013 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting 6 Hours of Bahrain.
  • Powercars

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons