van der Horst

Barcelona: Arthur Leclerc realiseert snelste tijd in Prologue

Grid European Le Mans Series 2024
Grid European Le Mans Series 2024
Dit weekend start het nieuwe seizoen van de European Le Mans Series. Dat betekent dat de Prologue voorzien voor de start van het seizoen deze week werd afgewerkt. United Autosports was in hun nopjes, gezien zij een paar keer bovenaan de tabellen stonden. De besttijd daarentegen werd niet door het Anglo-Amerikaanse team op de tabellen gezet, deze eer gaat richting Arthur Leclerc voor Panis Racing.
United Autosports - Oreca 07 Gibson
United Autosports - Oreca 07 Gibson
Op zich was United Autosports #22 met onder meer Marino Sato en Ben Hanley zeer sterk op dreef tijdens de Prologue in Barcelona, maar het was debutant Arthur Leclerc die nog een tikkeltje sneller was. De Monegask zette dinsdagvoormiddag een 1:28.254 op de tabellen en was daarmee zelfs +0.725 sec sneller dan de rood/wit/blauwe Oreca van United Autosports. Overigens was Leclerc hiermee ook een seconde sneller dan de snelste tijd die gerealiseerd werd vorig jaar, toen de LMP2 wagens 40 pk minder hadden en tevens ook zwaarder stonden.

In LMP3 was het een beetje een gelijkaardig verhaal, waar Manuel Espirito Santo met de Cool Racing Ligier zich altijd in de bovenste regionen bevond, maar nooit de snelste tijd kon realiseren. Op maandag werd hij verslagen door Gillian Henrion van Team Virage, terwijl Nick Adcock met de RLR M Sport Ligier de snelste tijd van de tweedaagse achter zijn naam schreef.

Iron Dames - Porsche 911 GT3-R
Iron Dames - Porsche 911 GT3-R
Ook in de ELMS kregen we nu de eerste keer de LMGT3 in actie. Daar was het Ferrari al wat de klok sloeg. Davide Rigon met de 296 GT3 van GR Racing was de snelste, in overigens een Ferrari 1-2. Dat terwijl de Iron Dames, die in de ELMS de Lamborghini verruilen voor een Porsche, ook de top vijf binnenslopen met dank aan Michelle Gatting.

Helaas hing er ook een donkere wolk over deze Prologue, meer bepaald uit het kamp van de Michelin Le Mans Cup. Daar kwam tijdens de opbouw van hun paddock Gerhard Freundorfer om het leven. De teambaas van Proton Huber Competition kreeg een fataal ongeval met de vrachtwagen van het team. De medische diensten waren er snel bij, maar helaas overleed de Duitser aan zijn verwondingen. Hierbij wil onze redactie haar medeleven uiten aan de familie en vrienden van de betrokkene.

Foto's: European Le Mans Series



Dit artikel werd gepubliceerd door Thomas Smets in European Le Mans Series op woensdag 10 april 2024 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting Prologue Barcelona.
  • Hamofa Performance

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons