Barcelona: Leerrijk maar pechvol weekend voor Maxim Dirickx

Gebhardt Motorsport - Duqueine D08 LMP3
Op het circuit van Barcelona vond afgelopen weekend de finale plaats van de Prototype Winter Series. Een weekend dat niet geheel verliep zoals gepland bij Gebhardt Motorsport. Na een zesde en een achtste chrono in de twee kwalificaties voor Maxim Dirickx en teamgenoot Valentino Catalano, volgde een opgave in de race op zondag. De zaterdagrace ging dan weer niet door wegens de slechte weersomstandigheden.
Een tegenvaller voor de teams die deelnemen aan de Prototype Winter Series, het weer was zo slecht zaterdag dat de organisatie besloot om de eerste race niet te laten plaatsvinden. Het kampioenschap werd dan beslist in de race van zondag. Deze bracht geen geluk voor Maxim Dirickx en Valentino Catalano, de wagen spinde in de zevende ronde met een opgave als gevolg. Toch werd er weer heel wat ervaring opgedaan met de Duqueine D08 door team en piloten. De race werd gewonnen door de R-ACE GP Duqueine D08 van David Hadrien en Fabian Michal, de titel ging evenwel naar Danny Soufi die als tweede finishte in de Konrad Motorsport Ligier JSP 320.

Dit artikel werd gepubliceerd door Niels Vaeck in Rally Internationaal op maandag 11 maart 2024.