van der Horst

Beker van België vindt plaats op 10 maart

Start 2023 Finale Beker van België
Start 2023 Finale Beker van België
Vandaag werd bevestigd dat er een vierde editie van de Beker van België zal plaatsvinden. Het kampioenschap wordt op één dag afgewerkt en dan zal er uitgemaakt worden wie de beste virtuele piloot van België op iRacing is. Ook de datum van de wedstrijd ligt nu vast en wel op 10 maart.
David Bozga
David Bozga
Vorig jaar kon de Beker van België rekenen op 112 deelnemers, waarbij David Bozga als uiteindelijke eindwinnaar uit de bus kwam. Dit jaar houden de heren van Valkyrie Exype hetzelfde stramien aan als de vorige jaren. Naargelang het aantal deelnemers zullen er ofwel één ofwel twee voorrondes verreden worden alvorens men vier kwartfinales en twee halve finales afwerkt, waarna dan uiteindelijk de finale vanaf 21 uur van start gaat. Overigens zullen alle voorrondes 30 minuten duren, terwijl de finale 90 minuten telt.

Wat de wagens betreft, heeft men weer gekozen voor de GT3's. Vorig jaar werden deze ook gebruikt en kregen we toch een mooie variatie van verschillende bolides die op iRacing beschikbaar zijn. Natuurlijk is het ook belangrijk om te weten op welk circuit er wordt geracet. Wel, dat hangt compleet van de deelnemers af. Iedereen krijgt namelijk de keuze uit vijf verschillende tracés bij de inschrijving en de omloop die het meest gekozen wordt, wordt de arena op zondag.

De voorwaarden om deel te nemen? U moet een  iRacing-account bezitten - en misschien ook een simrig voor de handigheid - en een Belgische identiteitskaart.  Indien u buiten de landsgrenzen gehuisvest bent moet u kunnen aantonen dat u de Belgische nationaliteit hebt.  Voldoet u aan deze voorwaarden, volg dan zeker deze link, schrijf je in en wie weet wordt u de opvolger van Bozga.

Foto's: Simon Heck



Dit artikel werd gepubliceerd door Thomas Smets in Simracing op dinsdag 30 januari 2024.
  • St. Paul

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons