van der Horst

Bertrand Baguette blikt terug op zijn eerste maand in Japan

Een maand geleden trok Bertrand Baguette richting Japan. De Belg heeft er sindsdien een hele reeks tests met de Honda NSX afgewerkt, de wagen van Nakajima Racing die hij tijdens het Super GT-kampioenschap zal besturen.
Het Japanse Super GT-kampioenschap gaat tijdens het eerste weekend van april van start, maar onze landgenoot is al ruim een maand hard aan het testen.
Eind januari maakte ik gedurende twee dagen voor het eerst kennis met de Honda NSX, op de omloop van Okayama”, legt de jonge Belg uit. “In februari volgden er dan drie testdagen op het circuit van Suzuka. En de afgelopen weken was het dan opnieuw de beurt aan Okayama, gevolgd door Mount Fuji.
 
Testsessie die op zijn zachtst gesteld een bewogen verloop kenden. “In Suzuka had ik amper een paar rondjes afgewerkt toen de wagen een technisch probleem kreeg. Dat veroorzaakte meteen een klein brandje. Gelukkig stelden de technici van Nakajima Racing alles in het werk om de wagen zo snel mogelijk opnieuw helemaal in orde te krijgen. Die tegenvaller heeft ons dus niet te veel tijd gekost.
 
Sindsdien maalde Bertrand de kilometers af. “De Honda NSX is een nieuwe wagen in het kampioenschap. Dat ze met Dunlop-banden onderweg gaat, is ook al nieuw. We hebben dus nog heel wat afstellingswerk voor de boeg, maar de wagen is nu al heel performant. Ik weet dat we gelijke tred kunnen houden met de andere Honda’s. Wat we waard zijn tegenover de andere auto’s in het Super GT-kampioenschap, daar heb ik echter nog het raden naar. Eén ding is zeker: de wagen is een absoluut plezier om te besturen. De bolide gedraagt zich als een klein prototype.
 
Bertrand Baguette is ook in de wolken met zijn nieuwe leven in het land van de rijzende zon. “Daisuke Nakajima, mijn teammaat, helpt me heel wat om me te integreren. Dankzij zijn twee seizoenen in de Britse F3 is hij het Engels goed machtig.

Ook naast de circuits trekken we geregeld met elkaar op. Dat helpt me vooral als we op restaurant gaan: mijn kennis van het Japans beperkt zich voorlopig nog tot enkele courante woorden.

Bertrand steekt niet onder stoelen of banken dat hij haast niet kan wachten om op 6 april aan de start van de eerste Super GT-race te staan.
Ik ben heel benieuwd naar de sfeer van onze wedstrijden, ja. Al tijdens de testdagen kon ik merken dat de Japanners heel gepassioneerd met mechanische sporten omgaan. In Okayama kon je over de koppen lopen. Bovendien zijn het allemaal kenners; ze kennen allemaal mijn hele palmares.
 
Baguette, die nu in Tokio woont, kan de Japanse hoofdstad wel appreciëren.
De meeste van mijn verplaatsingen werk ik per fiets af. Het is een heel aangename stad om in te wonen, extreem proper ook. Ik voel me er goed!
 
Het Super GT-kampioenschap gaat over acht wedstrijden, van april tot november. De eerste manche wordt op 5 en 6 april in Okayama afgewerkt.

Honda press



Dit artikel werd gepubliceerd door de redactie in Circuit Internationaal op woensdag 26 maart 2014.
  • Dreamdrive

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons