van der Horst

Brands Hatch: Elite 2: Ferrando voor Dumarey - De Weerdt wint Legend

Thomas Ferrando - Knauf Racing - Ford Mustang
Thomas Ferrando - Knauf Racing - Ford Mustang
Thomas Ferrando pakte eerder vandaag dan wel geen derde pole op rij, maar dat weerhield de Fransman niet om bij de eerste wedstrijd van de NASCAR Whelen Euro Series Elite 2 te Brands Hatch met het mes tussen de tanden te vertrekken. Nog in de openingsfase ontnam de puntenleider de leiding van poleman Guillaume Dumarey. Hij overleefde vervolgens tot aan de finish voor onze landgenoot, die als beste rookie op het algemene podium stond, en Maciej Dreszer. Jerry De Weerdt won knap de Legend klasse.
Guillaume Dumarey kende een perfecte start vanaf de pole en hield het ganse veld achter zit. Net na de eerste bocht, spinde Ulysse Delsaux vanaf P3; hij kon zijn weg verderzetten, maar wel van achteraan het pak. Later die ronde zou Kunz hetzelfde lot beschoren zijn toen de Duitse PK Carsport-rijder van de baan ging. In de derde ronde zette Thomas Ferrando in de Druids haarspeldbocht zijn Mustang naast de Chevrolet SS van leider Dumarey en was de belangrijkste move van de race een feit. Dumarey trachtte nog terug te vechten richting Graham Hill Bend, maar Ferrando beschermde de rijlijn aan de binnenkant van de bocht meesterlijk en hield onze landgenoot zo definitief achter zich.

Jerry De Weerdt - Braxx Racing - Ford Mustang
Jerry De Weerdt - Braxx Racing - Ford Mustang
Net voor halfweg wedstrijd spinde Meisam Taheri in het grind naast de laast bocht, waarna de safety car de piste op kwam. Op dat ogenblik lag Dumarey reeds meer dan drie tellen achter leider Ferrando, maar meer opvallend is dat Delsaux reeds op P12 vertoefde. Ook nadat de safety car het veld opnieuw vrij liet, ging de Fransman verder door het pak als een mes door boter. Vooraan behield Ferrando bij de herstart het voordeel op Dumarey en won voor de tweede maal dit seizoen. Maciej Dreszer eindigde op P3 en Felipe Rabello als vierde; drie rookies in de top vier dus. Jerry De Weerdt sloot af op een knappe negende plaats algemeen, maar belangrijker: als eerste in de Legend klasse nadat hij Dario Caso in de eindfase verschalkte.

Morgen om 14:35 Belgische tijd staat de tweede Elite 1-race op het programma, terwijl de Elite 2-rijders een tweede keer in actie komen om 17:35 Belgische tijd. Thomas Ferrando zal in die tweede race vanaf pole starten, voor de derde maal in vier wedstrijden.

--- Uitslag Elite 2 Race 1 NASCAR Whelen Euro Series Brands Hatch 2017 (pdf) ---

Foto's: NASCAR Whelen Euro Series / Stephane Azemard



Dit artikel werd gepubliceerd door Martijn Wouters in Nascar Whelen Euro Series op zaterdag 10 juni 2017 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting Brands Hatch.
  • Skylimit Events

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons