van der Horst

Braziliaanse manche FIA TCR World Tour verhuist naar Interlagos

Autódromo José Carlos Pace  (Interlagos)
Autódromo José Carlos Pace (Interlagos)
WSC, de Confederação Brasileira de Automobilismo (CBA) en TCR South America meldden vandaag dat de Autódromo José Carlos Pace de locatie wordt voor de vierde meeting van de Kumho FIA TCR World Tour 2024. De wijziging die de goedkeuring kreeg van de FIA ​​World Motor Sport Council is ingegeven door de aanslepende renovatiewerkzaamheden aan de Autódromo Internacional Ayrton Senna in Goiânia, waar het evenement oorspronkelijk zou worden georganiseerd. De Interlagos-meeting, waarbij de World Tour de grid deelt met de TCR South America- en TCR Brasil-series, vindt plaats op 19 en 21 juli.
  • Prospeed Competition
Deze racebijeenkomst markeert ook de terugkeer van de internationale toerwagencompetitie naar het circuit in de buitenwijken van São Paulo sinds het FIA International Touring Car Championship in 1996.

WSC-president Marcello Lotti: “We zijn trots om Interlagos toe te voegen aan de lijst van circuits waar de Kumho FIA TCR World Tour in 2024 neerstrijkt. Het is zo’n iconisch circuit, beroemd over de hele wereld want thuisbasis van de Formule 1 Grote Prijs van Brazilië. Maar het is ook een circuit dat goed past bij de toerwagenraces, zoals vorig jaar bleek uit het gezamenlijke evenement TCR South America/TCR Brasil.”

Herziene kalender KUMHO FIA TCR World Tour 2024

19/21 april – Autodromo Vallelunga Piero Taruffi
3/4 mei – Permanent circuit Moulay El Hassan, Marrakech
7/9 juni – Mid-Ohio sportwagencursus, Lexington
19/21 juli – Autodromo José Carlos Pace, Interlagos
2/4 augustus – Autodromo Victor Borrat Fabini, El Pinar
18/20 oktober – Internationaal circuit Zhuzhou
14/17 november – Macau Guia-circuit

Foto: TCR Zuid-Amerika



Dit artikel werd gepubliceerd door Hans van Onsem in TCR World Tour op donderdag 29 februari 2024.
  • De Swert Opticiens

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons