van der Horst

CUPRA Racing lanceert CUPRA Leon VZ TCR

CUPRA Leon VZ TCR
CUPRA Leon VZ TCR
CUPRA Racing kondigde de lancering aan van zijn nieuwste TCR-racer, de CUPRA Leon VZ TCR. Het Spaanse merk was het allereerste dat zich engageerde toen de TCR-competitie anno 2015 door de WSC Group werd gelanceerd en presenteert nu de derde generatie van zijn racewagen.
  • Prospeed Competition
De CUPRA Leon VZ TCR neemt het stokje over van de succesvolle CUPRA TCR en CUPRA Leon Competición, twee modellen die wereldwijd heel wat raceoverwinningen en lauweren hebben behaald in TCR-series met titels in o.m. TCR Europe, TCR Spain, TCR Italy, TCR Zuid-Amerika, TCR Japan, TCR UK, TCR Brasil, 24H-serie... etc.

Het nieuwe model, ontwikkeld op basis van tien jaar TCR-ervaring, beschikt over een nieuwe carrosserie, een dito vooras en een bijgewerkte SADEV-versnellingsbak.

Klanten die tot nog toe met de CUPRA Leon Competición hebben gereden, hebben de mogelijkheid om hun auto te upgraden naar de nieuwe specificaties. Dit gebeurt via een kit die een upgrade van de carrosserie, de vooras, de versnellingsbak en een gestempelde TCR TF-homologatie omvat.

Foto: Cupra Racing



Dit artikel werd gepubliceerd door Hans van Onsem in TCR op maandag 1 januari 2024.
  • STX Motorhomes

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons