van der Horst

Dayvtec breidt uit naar vier Ligier LMP3's

Dontje - Van Eerd - Lammers / Ligier LMP3
Dontje - Van Eerd - Lammers / Ligier LMP3
Het Nederlandse Dayvtec besloot voor dit seizoen de overstap te maken van GT's naar Prototypes en kocht prompt twee Ligier JS P3's aan. Na het succes dat met de wagen geboekt werd en de interesse die zowel aan deze kant als aan de overkant van de Grote Plas ontstond, hebben de troepen van Davy Lemmens de knoop doorgehakt en besloten om nog twee extra exemplaren aan te schaffen van de Franse LMP3.
  • Prospeed Competition
Davytec Ligier JS P3
Davytec Ligier JS P3
Eerder deze maand nam de Ligier in herkenbare knalgele kleurenstelling deel aan de Road to Le Mans, een race met LMP3's en GT3's in het voorprogramma van de mythische etmaalrace in de Sarthe. De wedstrijd werd gewonnen door een Ligier JS P3, maar niet het exemplaar van Dayvtec, bestuurd door Jan Lammers en Prins Bernhard van Oranje. De positieve ervaringen met de wagen hebben het team evenwel genoopt tot het bestellen van twee additionele bolides, waarvan de eerste een dezer dagen geleverd wordt.

"We waren het eerste team dat in de Verenigde Staten een wedstrijd won met een LMP3 en na onze winst ontvingen we heel wat vragen vanaf Amerikaanse bodem over onze wagen", aldus Davy Lemmens. "Dat is de reden waarom we besloten hebben een extra wagen rechtstreeks naar Amerika te verschepen. Wij zijn op dit moment ook het enige team dat op Amerikaanse bodem support kan bieden voor Ligier en ondertussen is ook onze werkplaats in Amerika, Davytec USA, geopend. Een bijkomende extra wagen, onze vierde, zal hier in Europa blijven. Het plan is om, net als in Amerika, volgend seizoen in Europa ook 2 auto's te runnen in vooraanstaande kampioenschappen."

Foto's: Supercar Challenge



Dit artikel werd gepubliceerd door Martijn Wouters in Circuit Internationaal op zondag 26 juni 2016.
  • De Swert Opticiens

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons