van der Horst

Acropolis Rally: Breen schenkt Peugeot eerste zege in de 208 T16 R5

Craig Breen - Peugeot 208 T16 R5
Craig Breen - Peugeot 208 T16 R5
Craig Breen kwam gisteren na de vijfde KP aan de leiding nadat zijn leidende ploegmaat bij Peugeot, Kevin Abbring, problemen kreeg met de koeling van de Peugeot 208 T16 R5. De Nederlander moest noodgedwongen de handdoek in de ring gooien. waardoor Breen als leider kon gaan rusten. Vandaag stonden nog zes KP's op het programma op gravel en onverhard, aangevuld met een korte Super Special op asfalt. Samen goed voor nog 114 km tegen de klok.
Breen opende dag 2 opnieuw met winst, maar de Fransman Bouffier en de Pool Kajetanowicz lieten zich niet zomaar in de vernieling rijden. Ze wonnen respectievelijk de tweede en derde KP van de tweede dag en het gezelschap ging voor de laatste keer richting servicepark met Breen nog steeds aan de leiding. Daarnaast was de strijd om de tweede plaats zeer close, met Kajetanowicz die de tweede plaats had overgenomen van Bouffier met een verschil van amper 4 tiende sec. en op 14 seconden van de leidende Peugeot R5.

Bryan Bouffier - Citroën DS3 RRC
Bryan Bouffier - Citroën DS3 RRC
Tijdens de laatste lus verloor Kajetanowizc wat tijd in zijn Ford Fiësta R5 en met nog twee KP’s te gaan, leken de teerlingen geworpen. Bouffier deed nog een wanhoopspoging om Breen bij te benen, maar hij strandde aan de meet op 8 tellen van de Peugeot R5 die bij zijn eerste optreden zowel op asfalt als op onverhard en gravel een goede indruk naliet en dankzij Breen dus ook zegevierde. Kajetanowizc was blijkbaar tevreden met de laagste podiumtrede. De Poolse Ford-rijder loste het gas en incasseerde 42 seconden. De Fin Lappi werd in zijn Skoda Fabia S2000 vierde, voor de Portugees Magalhaes in de Peugeot 207 S2000, waarbij de eerstgenoemde tevens de nieuwe leider wordt in het kampioenschap.

Zoltán Bessenyey -  Honda Civic Type R
Zoltán Bessenyey - Honda Civic Type R
Vitaliy Pushkar uit Ukraine won in een Mitsubishi Lancer EVO X de productie klasse, terwijl de Rus Evgeny Sukhovenko in zijn Renault Clio 3 de snellere was van de Hongaar Zoltán Bessenyey in de Honda Civic Type-R in de klasse voor tweewielaangedreven bolides. Ekaterina Stratieva was als enige vrouw logischerwijze primus in de ladies trophy.

Foto's: FIA ERC



Dit artikel werd gepubliceerd door DSP VOF in FIA European Rally Championship op zondag 30 maart 2014 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting Acropolis Rally.
  • Hamofa Performance

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons