van der Horst

Estoril: Antonio Pizzonia keert terug naar Auto GP

Antonio Pizzonia
Antonio Pizzonia
De Braziliaanse autorenner Antonio Pizzonia keert dit weekend terug naar de Auto GP kampioenschap dat op het circuit van Estoril zijn finale kent. Pizzonia gold begin deze eeuw als een van de grote formulewagen beloften en na twee jaar Formule 3000 promoveerde hij in 2003 naar de Formule 1 waar hij onderdak vond bij Jaguar. De resultaten vielen echter tegen en zijn contract werd niet verlengd, de twee volgende jaren reed hij F1 voor Williams, eerst als invaller voor de geblesseerde Ralf Schumacher en het jaar erna als vervanger van Nick Heidfeld. In 2006 werd zijn plaats bij Williams ingenomen door Nico Rosberg. Daarna was de Braziliaan actief in de Indy Car, de Superleague Formula, GT1 en WEC.
Al in 2012 was Antonio Pizzonia te zien in het Auto GP kampioenschap, hij betwistte toen de races in Curitiba en Sonoma  en won op het eerste circuit de beide races met een wagen van Ombra Racing. Voor de races in Sonoma stapte hij over naar Zele Racing, maar kende minder geluk. Het is met dit laatste team dat hij nu in Portugal ook zijn terugkeer maakt als teammaat van de Angolees Luis Sa Silva.

Michela Cerruti
Michela Cerruti
Nog in Estoril zal Shinya Michimi weer van de partij zijn bij Euronova Racing terwijl dan weer Michela Cerruti, die in Imola nog als eerste vrouw een Auto GP race won, verstek moet laten gaan wegens rugklachten.  





Foto: Auto GP



Dit artikel werd gepubliceerd door Niels Vaeck in Circuit Internationaal op donderdag 16 oktober 2014.
  • Skylimit Events

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons