van der Horst

Falken Tyre levert eerste banden nieuwe Volkswagen middenklasse modellen

VW Passat
VW Passat
De Japanse bandenfabrikant Falken gaat voor de nieuwe Volkswagen Passat modellen de Falken ZIEX ZE914A in de 16 inch uitvoering leveren. Daarbij is voor twee varianten gekozen: de ZIEX ZE 914A (standaard zomerband) en de ZIEX ZE914A Ecorun (band met een geoptimaliseerde rolweerstand).
Tijdens de Autosalon in Parijs begin oktober presenteerde Volkswagen de nieuwe Passat. Voor deze Passat hebben de ingenieurs van Falken in Japan de beproefde bandenserie ZIEX ZE914 doorontwikkeld en aangepast aan de specifieke eisen van deze auto.

Voor het eerst wordt de ZIEX ZE914 daarbij als de standaard zomerband ingezet en als de Eco-band met een geoptimaliseerde rolweerstand, beiden in de maat 215/60R16. Beide banden geven een duidelijk lager afrolgeluid en bovendien zorgt de ZIEX ZE914 Ecorun ook nog voor een lager brandstofverbruik.

"De ZIEX ZE914A is een uitstekende band die prima bij de nieuwe toonaangevende middenklasse modellen van Volkswagen past. Zowel de Limousine- als de Variant-uitvoering worden met de Falken ZE914A en Ecorun uitgerust," aldus Christian Stolting, Key Account Manager OE van Falken Tyre Europe GmbH. "Wij zijn zeer tevreden met het besluit om na de up! en de Polo ook de nieuwe Passat met Falken-banden uit te rusten, een bewijs van onze erkende en constante uitstekende prestaties op het gebied van ontwikkeling en ook productie."

Falken Tyre Europe press



Dit artikel werd gepubliceerd door de redactie in Varia op dinsdag 5 mei 2015.
  • Powercars

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons