van der Horst

FIA F3: Norisring: Overwinningen voor Leclerc, Gunther en Giovinazzi

Charles Leclerc
Charles Leclerc
Op de Norisring werden verleden weekend ook drie races voor het FIA F3 European Championship betwist. Na de incidentrijke races op Monza en Francorchamps had de FIA de jonge rijders aangemaand het wat kalmer aan te doen, maar daar was in Duitsland niet veel van te merken. Ook nu weer werden de races ontsiert door verscheidene crashes, waarbij gelukkig niemand letsel opliep. Drie races werden er gereden die ieder een andere winnaar kenden met achtereenvolgend Charles Leclerc (Van Amersfoort Racing), Maximilian Günther (Mücke Motorsport) en Antonio Giovinazzi (Jagonya Ayam with Carlin).
race 1
race 1
De eerste race verreden op zaterdag vond plaats in de gietende regen waardoor de start achter de safety car werd gegeven. Charles Leclerc profiteerde van zijn pole positie om de leiding te nemen, de Monegask had in tegenstelling tot zijn tegenstanders een vrij zicht en kon al snel uitlopen. Alex Albon (Signature) leek als enige het tempo van Leclerc te kunnen volgen maar hij ging in de elfde ronde in de fout en verloor enkele plaatsen. Na enkele crashes lagen er zoveel brokstukken op de baan dat besloten werd om de safety car terug de piste op te sturen waarop kort daarop toch maar besloten werd om de race definitief af te vlaggen. Leclerc won voor Giovinazzi en Felix Rosenqvist (Prema Powerteam). Günther pakte de vierde plaats en Albon werd na zijn misser nog vijfde voor teamgenoot Dorian Boccolacci.

Maximilian Günther - Mücke Motorsport
Maximilian Günther - Mücke Motorsport
De tweede race kende een spannend verloop en de beslissing voor de zege viel pas in de laatste ronde. De piste was opgedroogd wanneer de tweede wedstrijd van start ging, maar dat leidde alleen tot nog meer crashes waarbij onder meer de wagen Michele Beretta (Mücke Motorsport) over kop ging. Albon schoot als eerste uit de startblokken maar na een van de herstarten verloor hij twee posities aan George Russell (Carlin) en Leclerc. Bij het aansnijden van de laatste ronde zette Leclerc een aanval in op de leider maar beide kemphanen evenals achtervolger Albon kwamen de eerste bocht veel te wijd uit waarvan Maximilian Günther profiteerde om ze alle drie voorbij te gaan en naar de zege te stormen. Albon kwam als tweede over de streep voor Leclerc terwijl Russell teruggevallen was naar de vijfde plaats achter Lance Stroll (Prema Powerteam).

Russell en Giovinazzi
Russell en Giovinazzi
Bij de start liet Albon die op de pole stond zich verrassen door Russell en Giovinazzi, de Italiaan nam de koppositie over maar al na één ronde kwam de safety car naar buiten ten gevolge van een aanrijding bij de start. Het was niet de laatste maal dat de wedstrijd moest onderbroken worden voor het verwijderen van gecrashte bolides, onder meer Günther werd het slachtoffer van een aanrijding. Giovinazzi kon zo gemakkelijk zijn koppositie behouden en won voor Russell en Albon. Leclerc werd vierde en Mikkel Jensen (Mücke Motorsport) sloot de top vijf af. Leclerc behoudt de leiding in de tussenstand en heeft nog een comfortabele voorsprong op Giovinazzi, Felix Rosenqvist kende weer een pechvol weekend maar staat voorlopig nog derde in het kampioenschap.

Foto's: FIA F3 European Championship
 



Dit artikel werd gepubliceerd door Niels Vaeck in Circuit Internationaal op maandag 29 juni 2015.
  • STX Motorhomes

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons