van der Horst

FIA F3: Nürburgring: Driemaal Felix Rosenqvist op pole

Felix Rosenqvist
Felix Rosenqvist
Felix Rosenqvist (Prema Powerteam) heeft op de Nürburgring de pole posities voor alle drie races voor het FIA F3 European Championship gepakt. Hij was de snelste in zowel de eerste als de tweede kwalificatiesessie en reed dan nog eens de snelste tweede tijd in de laatste kwalificatie. Rosenqvist die aan de leiding staat van het kampioenschap neemt alzo een serieuze optie op de titel temeer daar Antonio Giovinazzi (Jagonya Ayam with Carlin), momenteel tweede in de puntenstand, slechts start vanop respectievelijk de zevende, de vierde en de vijfde plaats.
  • Dreamdrive
Antonio Giovinazzi
Antonio Giovinazzi
Rosenqvist was de snelste in de eertse kwalificatie met een tijd van 1:21.126. Achter de Zweed volgden George Russell (Carlin), Nick Cassidy (Prema Powerteam), Callum Ilott (Carlin) en Jake Dennis (Prema Powerteam). De twee voornaamste tegenstanders van Rosenqvist voor de titel vielen net buiten de top vijf, Charles Leclerc (Van Amersfoort Racing) klokte de zesde tijd net voor Antonio Giovinazzi (Jagonya Ayam with Carlin).

Felix Rosenqvist - Prema Powerteam
Felix Rosenqvist - Prema Powerteam
Ook in de tweede kwalificatiesessie was Rosenqvist de snelste, alhoewel hij met een ronde in 1:21.186 iets langzamer ging dan in de eerste sessie. Russell was opnieuw tweede snelste ditmaal voor Lance Stroll (Prema Powerteam), Dennis en Giovinazzi. De tweedesnelste rondetijd bepaalt de startorder van de derde race en ook hierin was Rosenqvist de beste. De top vijf startposities worden verder ingevuld door Stroll, Russell, Giovinazzi en Dennis.

Foto's: FIA F3 European Championship
 



Dit artikel werd gepubliceerd door Niels Vaeck in Circuit Internationaal op vrijdag 25 september 2015.
  • LTF

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons