FIA F3: Hockenheim: Race 2 & 3: Tom Blomqvist vicekampioen

Tom Blomqvist - Jagonya Ayam with Carlin
Op het circuit van Hockenheim werden na de zege van Max Verstappen in de eerst race op zaterdagmorgen, nog twee wedstrijden afgewerkt. De tweede race ging naar Tom Blomqvist (Jagonya Ayam with Carlin) die met een derde plaats in de laatste wedstrijd zich de titel van vicekampioen toe-eigende. Zijn rivaal voor de vicetitel Max Verstappen (Prema Powerteam) kwam niet verder dan een vierde en een zesde plaats en eindigt het kampioenschap op de derde plaats. De titel was al sinds de vorige manche in Imola in handen van de Fransman Esteban Ocon.
Podium race 2
Bij de start van de tweede race was polesitter Blomqvist het beste weg en hij pakte de kop voor Lucas Auer (Mücke Motorsport) en Antonio Giovinazzi (Jagonya Ayam with Carlin). Verstappen verloor bij de start een plaats maar rukte al snel terug op van de achtste naar de zesde plaats. Bijna onvermijdelijk kregen we weer een safety car periode nu nadat Beretta (Eurointernational) zijn achtervleugel verloor op de piste. Na de herstart schoof Giovinazzi op naar de tweede plaats, maar Blomqvist had zich dan al een voorsprong opgebouwd. De race werd vroegtijdig afgevlagd na een aanrijding tussen Fuoco en Dennis en Blomqvist werd tot winnaar uitgeroepen voor Antonio Giovinazzi en Lucas Auer. Esteban Ocon (Prema Powerteam) pakte de vierde plaats voor Max Verstappen, verder volgden Felix Rosenqvist (Mücke Motorsport), Roy Nissany (Mücke Motorsport), Tatiana Calderon (Jo Zeller Racing), Gustavo Menezes (Van Amersfoort Racing) en Dennis van de Laar (Prema Powerteam).

Lucas Auer - Mücke Motorsport
Tom Blomqvist was ook bij de derde race het snelste weg na de start maar na enkele kilometers werd hij al voorbij gesneld door Lucas Auer, wat verder volgden Jordan King en Felix Rosenqvist. Al na een ronde moest de safety car nu de baan op komen nadat Calderon zich misremde en Serrallés en Szymkowiak ramde. Na de herstart bleven de posities behouden tot Max Verstappen Ocon verschalkte voor de zesde plaats. Naar het einde van de race zette King een succesvolle aanval in op Blomqvist en pakte de tweede plaats. Auer won dus voor King en Blomqvist, op een afstand volgdn Rosenqvist en Giovinazzi. Verstappen beëindigde zijn laatste formule 3 race op de zesde plaats net voor de nieuwe kampioen Ocon. Sean Galeal (Jagonya Ayam with Carlin), Edward Jones (Carlin) en Dennis van de Laar (Prema Powerteam) maakten de top tien vol.

Eindstand FIA F3 European Championship:
1. Esteban Ocon: 478 punten; 2. Tom Blomqvist: 420; 3. Max Verstappen: 411; 4. Lucas Auer: 365 5. Antonio Fuoco: 255; 6. Antonio Giovinazzi: 238; 7. Jordan King: 217; 8. Felix Rosenqvist: 198

Foto's: FIA F3 European Championship

Dit artikel werd gepubliceerd door Niels Vaeck in Circuit Internationaal op maandag 20 oktober 2014.