van der Horst

FIA GT World Cup: Mortara en Vanthoor palmen eerste startrij in voor WRT Audi

Vanthoor - Mortara - Bamber
Vanthoor - Mortara - Bamber
WRT heeft voor Audi Sport de eerste startrij ingepalmd voor de FIA GT World Cup Qualifying Race van morgen. Eduardo Mortara - de meest succesvolle rijder ooit in Macau - was daarbij Laurens Vanthoor net te snel af (+0.154s). De Italiaan was de enige rijder die onder de 2min17 grens dook en daarmee ruim onder het rondrecord bleef, maar het scheelde niet veel of Mortara had zijn wagen in de muur geparkeerd tijdens zijn ultieme ronde. Hoewel Vanthoor genoegen moest nemen met de tweede tijd, had de Limburger zeker het potentieel om de cruciale pole positie te bemachtigen. In de hypothese dat hij er in geslaagd was om al zijn beste sectortijden aan elkaar te rijgen, was hij veruit de snelste geweest met een 2:16.671, 0.125s sneller dan Motara's ideale ronde.
Le Mans-winnaar Earl Bamber realiseerde de derde chrono met zijn Manthey Racing Porsche 911 GT3 R (+0.271s) en zal de tweede startrij delen met de groene Mercedes-AMG GT3 van regerend FIA GT World Cup kampioen Maro Engel (+0.285s). Nico Müller vervolledigde de top vijf voor Phoenix Racing Asia.

Nicky Catsburg (ROWE Racing) kon bij het eerste optreden van de BMW M6 GT3 in de straten van Macau meteen beslag leggen op de achtste plaats, maar moest daarbij al meer dan twee seconden toegeven! Ook opvallend was het tegenvallende resultaat van Mirko Bortolotti in de door FFF Racing ingezette Lamborghini Huracán GT3 (P12, +3.642s).

De sessie werd tweemaal onderbroken met een rode vlag. De Qualifying Race die morgen zal plaatsvinden bepaalt de grid voor de hoofd race op zondag. 

--- UITSLAG FIA GT WORLD CUP MACAU QUALIFYING (PDF) ---

--- IDEALE RONDETIJDEN (PDF) ---

Foto: FIA



Dit artikel werd gepubliceerd door Vincent Wouters in Circuit Internationaal op vrijdag 18 november 2016.
  • Dreamdrive

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons