van der Horst

Kris Meeke ook in 2015 bij Citroën

Kris Meeke - Citroën DS3 WRC
Kris Meeke - Citroën DS3 WRC
We schreven het al meermaals dat de Brit Kris Meeke in 2014 aan een schitterend seizoen bezig was met veel aanvalslust en dat hij een echte kuitenbijter is ten opzichte van het Volkswagen-bastion. De Citroën-rijder die afgelopen seizoen vier podiumplaatsen bijeen raapte, heeft bewezen dat hij zijn plaats bij de wereldtop verdient.
  • Skylimit Events
Kris Meeke - Citroën DS3 WRC
Kris Meeke - Citroën DS3 WRC
Ook bij Citroën Sport delen ze deze mening en zodoende kreeg de ex-IRC kampioen (2009 met een Peugeot  207 S2000) de garantie om de kleuren van Citroën Total Abu Dhabi WRT ook in 2015 te verdedigen. De 35-jarige Brit, onlangs te gast in de Rally van de Condroz, werd ontdekt door Colin McRae en kende in WRC een valse start in een MINI WRC.

In 2012 werd hij door Yves Matton opgeroepen om twee wedstrijden te betwisten in een Citroën DS3 WRC en het vervolg kennen we. Meeke reed een gans seizoen voor de Franse constructeur en ziet nu zijn contract verlengd met een jaar. Ook zijn vast co Paul Nagle blijft aan boord.

Wie de tweede Citroën DS3 WRC zal bemannen is nog niet duidelijk gezien de geruchten de ronde doen dat Mads Østberg wel eens het stuur van Hirvonen zou over nemen bij Ford.

Foto: Racing International Photography & Citroën Sport



Dit artikel werd gepubliceerd door DSP VOF in FIA World Rally Championship op dinsdag 18 november 2014.
  • Dreamdrive

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons