Formula Winter Series eindigen in Barcelona, Peebles kampioen

Griffin Peebles
Griffin Peebles werd met een dubbele zege in Barcelona kampioen in de Formula Winter Series. De Australiër rekende twee keer af met Andrés Cardenas, die de vice-titel op zijn naam schreef. Thomas Strauven eindigde twee keer buiten de punten, Douwe Dedecker werd een keertje zevende en elfde.
Het vierde en laatste wedstrijdweekend van de Formula Winter Series vond afgelopen weekend plaats in Barcelona. Barslechte weersomstandigheden op zaterdag deden de kwalificatie en eerste race letterlijk in het water vallen. De eerste wedstrijddag werd zodoende geschrapt waardoor er op zondag nog één kwalificatie en twee races gepland stonden.

In de wedstrijden stond er geen maat op Peebles. De MP Motorsport piloot verzekerde zich dankzij de volle buit van de titel. Verdiend trouwens, want met vier zeges en nog eens drie podia hield de Australiër 19 punten bonus over, op Andrés Cardenas en Macej Gladysz die op ruimere afstand derde werd.

Aan Belgische zijde wist enkel Douwe Dedecker punten te scoren. De Limburger draaide mooi mee in de top tien en liet een zevende en elfde plaats noteren. Thomas Strauven, nog winnaar in Aragon vorige week, kwam niet aan scoren toe en werd 21e en 23e. Hij bezet de twaalfde plaats in de eindstand, Dedecker plaats zestien. In ieder geval lieten onze landgenoten regelmatig van zich horen en belooft het een mooi Spaans Formule 4 seizoen te worden, dat op 10, 11 en 12  mei start in Navarra.

Dit artikel werd gepubliceerd door Philippe De Roeck in Formule 4 op maandag 11 maart 2024.