Le Mans: Oliver Rowland op één punt van de titel

Oliver Rowland - Fortec
Oliver Rowland (Fortec) heeft in Le Mans zijn zevende zege van het seizoen behaald en heeft morgen voldoende aan één punt om tot kampioen gekroond te worden. Zijn rivaal voor de titel Matthieu Vaxivière (Lotus), ging bij de aanvang van de race voorbij Egor Orudzhev en zette de Brit gans de race onder druk maar kwam er nooit voorbij. Na de race hoorde de Fransman dat hij 10 seconden straftijd kreeg voor het herhaaldelijk afsnijden van de chicane waardoor hij in het klassement terugzakte naar de tiende plaats. Vaxivière behaalde dus nog één puntje net voldoende om mathematisch nog kans te maken op de titel, maar Rowland is nu al zo goed als zeker de nieuwe kampioen.
Podium race 1
Oliver Rowland had eerder op de dag de pole gereden voor de eerste wedstrijd, hij startte op kop en bleef daar tot bij het vallen van de vlag. Vaxivière verloor zijn tweede plaats na een straf voor het niet respecteren van de track limits en Egor Orudzhev (Arden Motorsport) schoof alzo op naar het tweede hoogste schavotje. Tom Dillmann (Jagonya Ayam with Carlin) kwam alzo nog op het podium terecht. Dean Stoneman (Dams) klasseerde zich als vierde voor Aurélien Panis (Tech 1 Racing), die zijn beste prestatie van het jaar neerzette.