van der Horst

Foto's: Eerste beelden Cadillac ATS-V.R GT3 (+ Video)

Cadillac ATS-V.R GT3
Cadillac ATS-V.R GT3
Cadillac heeft de eerste beelden van de ATS-V.R GT3 vrijgegeven. Het was al langer geweten dat de Amerikaanse constructeur, die al een aantal jaren actief is in de Pirelli World Challenge, zijn volgende racebolide volgens de GT3-reglementen wilde bouwen, maar nu dit kampioenschap werkelijk overspoeld wordt met GT3’s, besloot Cadillac dan ook effectief deze weg in te slaan.
  • STX Motorhomes
In september was de wagen in het grootste geheim al aanwezig op de verplichte officiële FIA BoP testen in La Doux, Frankrijk. Met de ATS-V.R GT3 kan Cadillac nu ook elders aan de slag, in zowat elk GT-kampioenschap wereldwijd...



Het kloppend hart van de ATS-V.R GT3 is een aluminium blok, de LF4.R. Deze krachtbron is afgeleid van de biturbo 3.6L V6 uit de Cadillac GTS Vsport; maar voor de GT3-variant werden grotere turbo's en een dito intercooler gemonteerd en werd ook de uitlaat aan de zijkant van de wagen gemonteerd. De Cadillac ATS-V.R GT3 huisvest uiteindelijk 600 paarden onder de carbon motorkap en kent een gewichtsverdeling van 49:51 bij een gewicht van 1318kg. Daarnaast is de wagen ook voorzien van een paddle-shift-systeem welke de sequentiële X-trac zesbak bedient, voor het eerst bij Cadillac overigens. In tegenstelling tot de Camaro GT3, maar net als de rest van het GT3-peloton, is de Cadillac ATS-V.R GT3 voorzien van 18 duims velgen.


Foto's: Cadillac



Dit artikel werd gepubliceerd door Vincent Wouters in Circuit Internationaal op vrijdag 14 november 2014.
  • De Swert Opticiens

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons