van der Horst

Bahrein: Stoffel Vandoorne: “Ik ben er klaar voor”

Stoffel Vandoorne - ART GP
Stoffel Vandoorne - ART GP
Stoffel Vandoorne debuteert dit weekend in de GP2 Series. De vertegenwoordiger van het RACB National Team, die uitkomt voor ART Grand Prix, blijft ook nadien nog wat aan Perzische Golf: op 9 april zal hij voor de eerste keer de McLaren MP4-29 F1-bolide besturen.
  • STX Motorhomes
Er komen de volgende dagen heel wat belangrijke momenten aan voor Stoffel Vandoorne. Dit weekend komt hij in het kader van de Grand Prix van Bahrein voor de eerste keer aan de start van een GP2 Series-race.

Ik kan haast niet wachten om nog eens een wedstrijd te rijden”, aldus onze landgenoot, die enkele dagen geleden zijn 22ste verjaardag vierde. “Ik ben één van de rookies, maar ik denk dat ik mijn overstap naar de GP2 Series goed heb voorbereid. Deze winter heb ik al wat op de simulator van het team kunnen rijden, maar ook de zes testdagen die we hebben afgewerkt hebben mijn vertrouwen gesterkt. Het is tijd om in het diepe te springen. Ik weet dat het bandenverbruik een ingewikkeld gegeven blijft, en hoe meer kilometers ik rij, hoe beter ik die parameters zal kunnen controleren. Maar op een gegeven moment moet je er gewoon voor gaan. Wel, dat moment is nu!
 
De verplichte pitstop is ook nieuw voor Vandoorne. “Vorig jaar in de Formula Renault 3.5 was het team slechts verplicht om de achterbanden te vervangen. Nu moeten de vier rubbers worden gewisseld, een pitstop die wordt uitgevoerd door zes teamleden.” Nieuwe aspecten die de racehonger van de jonge Belg alleen maar groter maken. “Tuurlijk verwacht ik dat de concurrentie heel sterk zal zijn, maar ik hoop dat ik dit weekend dikke punten kan scoren”, glimlacht Stoffel.
 
Dat zou inderdaad het ideale scenario zijn, zeker omdat het voor de ogen van de F1-observatoren gebeurt. Na afloop van de GP2-meeting zal de jonge Belg van heel dichtbij de Grand Prix F1 volgen vanuit de McLaren-pitbox, het team waarbij hij reserverijder is. En op woensdag 9 april zal hij dan een ‘historische’ stap in zijn jonge carrière zetten. Vijf jaar nadat hij het RACB National Team Stuurwiel wist te winnen zal Stoffel Vandoorne zich voor de eerste keer in de cockpit van de McLaren MP4-29 laten zakken, de bolide waarmee Jenson Button en Kevin Magnussen de Grand Prix afwerken.
Op de simulator in Woking heb ik me al vertrouwd kunnen maken met die F1-bolide”, stelt de West-Vlaming. “Maar nu ook echt met de wagen in actie komen, dat wordt zeker een emotioneel moment.

RACB press



Dit artikel werd gepubliceerd door de redactie in GP2 Series op woensdag 2 april 2014.
  • LTF

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons